Uitleg

Op dinsdagavond 8 maart was er een lezing/workshop ‘Zelf Dahlia’s kweken’ welke gegeven werd door 4 enthousiaste leden van de Dahlia Vereniging Utrecht. Voor de pauze werd er een eigen gemaakte film “Een Passie voor Dahlia’s” gedraaid, waarbij het gehele proces duidelijk in beeld werd gebracht. Boeiend vertelden ze over hoe je dahlia's kunt stekken, hoe je ze moet opkweken en voortrekken in maart en april voordat ze goed en wel naar buiten kunnen na de ijsheiligen.

In de pauze konden de meegebrachte knollen worden gekocht en vervolgens vertelden ze hoe het stekken in z'n werk ging en hoe deze het beste kunt opkweken. Een boeiend proces. Na de verloting waar velen mooie knollen mee naar huis namen en ook nog bloeiende planten, was het weer voorbij. Het was jammer dat maar 14 leden deze avond konden bijwonen, maar ze hebben genoten van de leerzame avond. Zo ook de aanwezige bestuursleden.

We hebben ook de mooie bloemstukken kunnen bewonderen die de leden van de bloemschikkring de avond tevoren hadden gemaakt. Het thema was deze keer 'Clean, strak, contrast' en daar kwamen prachtige strakke stukken uit voort zoals u kunt zien.

Zomerijver