Activiteiten & Actueel

'Zoek maar een steen uit waar je wat mee hebt', zei Aly Stuifzand aan het begin van de cursus. Er was keuze uit tientallen stenen, allemaal verschillende vormen en kleuren. Omdat het mijn eerste ervaring was met (spek)steen bewerken, koos ik maar een steen uit die al enigszins de vorm van een hart had. Daardoor had ik gelijk een vorm waar ik naartoe kon werken. 

Iedereen ging met grove schaven aan het werk; de eerste les was daardoor wel behoorlijk stoffig! Er werden een aantal abstracte figuren gemaakt, maar ook een tulp, een torso en een vogeldrinkbak.  

 
 

Tijdens de tweede les is het tijd om na heel veel geschaaf, gevijl en geschuur, de steen in water onder te dompelen. Wat een verrassing als je steen dan een prachtig mooie kleur blijkt te hebben; totaal anders dan de grove steen waarmee je begonnen bent.

En dan volgt een lange weg van nat polijsten met allerlei, steeds fijner wordende, soorten schuurpapier. Daarna worden de stenen in de oven verwarmd, in de was gezet en zorgvuldig uitgewreven. Als je wilt dan kan je werkstuk op een hardstenen sokkeltje worden geplaatst. 

Deze cursus was al snel volgeboekt. In het najaar 2011 organiseren we bij voldoende belangstelling weer een cursus. 

Harriet Kleijn

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST