Activiteiten & Actueel

Het bestuur van Groei & Bloei had na een voorlichtingsavond van Welzijn Baarn besloten om aan NL DOET mee te doen, welke dagen op 18 en 19 maart waren. Hiervoor werd contact gelegd met de Wiekslag en een plan werd gesmeed. Dit werd ingediend bij het Oranjefonds om zo uit de kosten te blijven. Ware het niet dat deze kosten achteraf niet werden vergoed door het betreffende fonds omdat wij de aanvragende partij waren en niet de Wiekslag! Beetje flauw was het wel en omdat beide organisaties niet zo dik in de slappe was zitten, werd het programma met minder mensen uitgevoerd dan de bedoeling was. En ook niet onder auspiciën van NL DOET!

Vrijdag 18 maart - ochtend

Om half elf reed Karel van de Bor met de Rode Kruis bus voor en konden de vrijwilligers de 4 bewoners die waren geselecteerd in de bus helpen. Er was 1 rolstoel bij en de anderen konden met veel moeite instappen. Met de verzorgenden Annelies en Diny, en de seretaris van Groei & Bloei, werd koers gezet naar de Theetuin. Daar waren we om 11.00 uur en konden we voor de deur uitstappen en zo aanschuiven in de serre. Het weer was gunstig en een lekker zonnetje scheen naar binnen. Met z'n zevenen gingen we aan de cappuccino en koffie met lekkere soorten zelfgebakken muffins. Men genoot ervan. Na een tweede ronde, rond de klok van 12.30 uur, gingen we nog even in de winkel rondkijken. Bij de oude auto's werden nog wat foto's 'geschoten' en verder werd de kale tuin en de 'zoo' bekeken. Karel kwam weer aan met de bus en iedereen stapte weer in om huiswaarts te gaan. Over de Meentweg en de Wakkerendijk gingen we richting Baarn. Terug op het honk aan de Prof. Krabbenlaan. Daar werd de lunch genuttigd en toen konden de 4 even bijkomen van de enerverende ochtend.

Middag

Om 15.00 uur kwamen Geery en Veerle, bloemschikkers van Groei & Bloei, om samen met de bewoners en Annelies en Diny mooie bloemstukken te maken. Voor niet al teveel geld hadden we prachtige materialen om mee te werken. Een aantal bewoners hielpen mee en de anderen keken met belangstelling toe wat er allemaal gemaakt werd. De oogst was groot, zo'n 12 stukken met vrolijke kleuren en Forsythia, sierden na afloop het Atrium en de 2 huiskamers van de Wiekslag. Onder het genot van een lekker kopje koffie werd de dag nog even doorgenomen. Al met al is het toch een geslaagde dag geworden. Dank aan alle medewerkers, chauffeur Karel, Geery en Veerle voor hun medewerking namens Groei & Bloei, Annelies en Diny van de Wiekslag en de gulle schenkers van de Forsythia takken. Volgend jaar doen we het weer en dan wellicht met financiële ondersteuning van het Oranjefonds.

meer
5. In het atrium
6. De oogst
11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver