Diversen

Zomerbollen

‘Zomerbollen zijn bollen, knollen en wortelstokken die je in de grond moet stoppen en die vorstgevoelig zijn’, aldus Hanneke van Dijk aan het begin van haar lezing over zomerbollen.

De meeste zomerbollen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika of Azië en dat duit er ook al op dat ze niet goed winterhard zijn.

Vervolgens liet Hanneke ons een aantal bekende en minder bekende planten zien, waar ze het een en ander over vertelde. B.v. Agapanthus, Alstroemeria (Incalelie), diverse alliumsoorten, Arum maculatum, Bacopa, Begonia, Cosmos, Crocosmia (als één van de weinigen winterhard), Dahlia’s enz.
Een kweker met een groot assortiment zomerbollen is Peter Nijssen in Heemstede, www.pc-nijssen.nl.

Tot slot gaf  Hanneke ons aan de hand van een aantal foto’s een indruk van haar nieuwste boek over sneeuwklokjes: “Galanthomania”.

In het boek wordt verslag gedaan van de diverse sneeuwklokjesevenementen en de verzamelaars (galanthofielen) die elkaar daar ontmoeten. Wist u dat er 500 soorten sneeuwklokjes bestaan? Ze zijn allemaal afgebeeld in het boek. Bovendien is er nieuwe classificatie gebaseerd op cultivargroepen in het boek uitgewerkt aan de hand van pictogrammen.

Meer foto's over de jaarvergadering 2011, waarin afscheid werd genomen van bestuurslid Didi Voets, en de lezing over zomerbollen vindt u in het Opens external link in new windowfotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915