Jaarlijkse tuinenreis 2019

Het programma is gereed en we zijn er trots op om jullie 21 en 22 juni 2019 een mooie tweedaagse tuinreis te kunnen aanbieden. Het programma ziet er als volgt uit.

Vrijdag 21 juni: 08.00 vertrek bij Tuincentrum Remco Suidgeest, Hoofdweg 1432 2153 NA Nieuw-Vennep. We vertrekken stipt op tijd i.v.m. het programma! 09.30 aankomst in Barneveld bij De Beukenhof. Ellen en Hans hebben hun tuin door de jaren heen uitgebreid tot 10.000 m². Borders op kleur, een kweek- en pluktuin, hagen...koffie en meer. Zie www.beukenhof.info 12.00 aankomst in de Oener Kijktuin in Oene. Een tuin om verrast te worden door bijzondere vaste planten en heesters en niet alledaagse woon- en tuindecoraties. Het televisie programma "Binnenste Buiten" heeft ooit aandacht aan deze tuin besteed.Hier tijd voor het zelf meegebrachte lunchpakketje (als het nog niet op is....) www.oenerkijktuin.nl 14.30 uur aankomst in Steenderen bij Ina Meenink. We kregen de tip van G&B Zutphen om haar Hof van Groenendael te bezoeken. Kijk op www.vizieropbronkhorst.nl. Genieten op 2500 m². 16.45 uur aankomst in Kruidenhof Mallum, de laatste tuin van vandaag. Een kruidentuin met keukenkruiden, verfkruiden, geneeskrachtige kruiden, van stopmiddel tot laxerend...het is er. Benieuwd? Zie www.kruidenhof-te-mallum.nl 18.15 uur aankomst in Eibergen. Overnachten doen we in B&B hotel "De Kastanje Fabriek", een voormalige machinefabriek. Deze accommodatie is gloednieuw en voor één nacht helemaal van ons. www.kastanjefabriek.nl We dineren bij de overburen.

Zaterdag 22 juni 09.00 uur vertrek na het ontbijt naar Winterswijk. 09.30 uur aankomst bij Rosenhaege Living Gardens, een 4,5 ha locatie met kijktuinen vol zomerborders, aandacht voor tuinontwerp, een terras en voor de liefhebbers onder ons een bescheiden British Classics Shop. We hebben hier tot 11.00 uur de tijd. www.rosenhaege.nl 12.30 aankomst in Driel bij Kijktuin "de Stek". Actieve zestigers noemen de eigenaren van deze tuin zich. En actief zijn ze! Ze onderhouden o.a. een geurentuin, een blauwwitte tuin, een stilte tuin, een woestijntuin, een bladtuin en nog meer… In de tuin serveren zij ook onze lunch. 14.30 vertrek naar Ede. 15.00 aankomst bij De Hessenhof, een kwekerij waarvan het hart van menig tuinman/vrouw sneller gaat kloppen. Eigenaar Hans Kramer heeft meerdere keren bij onze vereniging een lezing gegeven. De kwekerij ligt er prachtig verzorgd bij en planten zijn goed te vinden middels informatieborden. Wellicht is een kijkje op de site een aanrader om een eventuele aanschaf voor te bereiden? www.hessenhof.nl 16.30 vertrek naar Ter Aar. In de bus is het mogelijk om een drankje te bestellen bij Riet, onze reisleidster deze twee dagen. 17.45 aankomst bij restaurant De Oude School. Hier hebben we ons diner. 19.30 vertrekken naar Nieuw-Vennep. 20.00 aankomst in Nieuw-Vennep.

We hopen op twee gezellige, inspirerende dagen met elkaar en graag met velen! Praktische informatie: Neem voor de eerste dag een lunchpakket mee en voor de eventuele aankopen voldoende herkenbare tasjes. Leden betalen voor deze tweedaagse reis €185,00. Niet-leden betalen €220,00.

Wil je met ons mee? Gezellig! Meld je dan zo snel mogelijk aan door een e-mail te sturen naarOpens window for sending email tinekepastijn(at)ziggo.nl Onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Bij overboeking stellen we een wachtlijst samen. In de unieke locatie waar we overnachten is het aantal eenpersoons kamers (toeslag €25,00) beperkt! Zou je voor één nacht samen met een tuinvriend(-in) een kamer kunnen delen? We kunnen dan wel met lekker veel mee. Geef bij aanmelding door wie je slaappartner is. Indien niet mogelijk, dan lossen we dat ter plekke op. Op 31 mei sluit de inschrijving. Is annulering nodig, dan geldt daarvoor de regel dat er één week voor vertrek 50% van het bedrag wordt teruggestort. Daarna vervalt restitutie. Je betaling is je bewijs van inschrijving. De reis dient vóór 7 juni betaald te worden op rekening: NL97 INGB0001558034 t.n.v. Afdeling Hoofddorp – Nieuw-Vennep van de Kon. Mij. Tuinbouw & Plantkunde te Nieuw-Vennep.

Tineke en Paula

Herfstbloeiers