Activiteiten & Actueel

 

Zaterdag 16 april zijn we met 14 mensen uit Lelystad naar de kwekerij De Hessenhof van Hans Kramer gegaan. We hadden een werkelijk prachtige lentedag uitgezocht. Een beetje bewolkt, maar dat was juist fijn omdat je bij het scharrelen langs alle plantjes niet afgeleid werd door een hete zon.

De kwekerij ligt op een goed uur rijden van Lelystad. Goed te doen. We werden welkom geheten door de eigenaar, Hans Kramer. Hij heeft ons in het kort zijn biologische visie op het kweken van planten uitgelegd.

De kwekerij is werkelijk helemaal top! Als u niet meegegaan bent, zou ik zeker op eigen gelegenheid nog een keer gaan. Alle planten waren prachtig verzorgd. Zonder onkruid in de potjes, keurig van etiketjes voorzien. Via de catalogus van de kwekerij kon je keurig elke plant die je wilde hebben terugvinden. Er was volop keus.

Ik geloof dat iedereen die meegegaan was met meer planten terugkeerde dan hij/zij van plan was. Voor mij was dat in ieder geval zo. Maar de plantjes hebben allemaal al een goede bestemming in mijn tuin gevonden. Nu nog af en toe water geven zolang het niet regent. Ik kijk terug op een geweldige mooie kwekerijdag. Ik zou zeggen: volgend jaar allemaal mee!

Beatrix van Driel

 
 
 
meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST