Diversen

Voorzitter Groei en Bloei aangehouden wegens stelen sneeuwklokjes!

Deze kop had best eens in de Sneeker kunnen staan……
Tijdens mijn dagelijkse  lunchpauze  pak ik bij mooi weer vaak de fiets om de omgeving even te verkennen met speciale aandacht voor alles wat hier en daar groeit en bloeit. Helemaal nu het bedrijf waar ik werk is verplaatst naar een  nieuwe locatie. Zo kwam ik langs een slooppand met hekken er om heen voorzien van grote borden “verboden toegang wetboek van strafrecht”. 

Achter deze hekken waren grote bossen sneeuwklokjes te zien in een enorm verwilderde omgeving. Via –via kreeg ik de sleutel van het hek te pakken en op een koude donderdagmiddag ging ik voorzien van een schep en diverse lege kisten naar dat slooppand toe. Wel een beetje angstig want de buren weten immers niet dat ik de sleutel van het hek gekregen heb, en zouden bij het zien van mijn activiteiten ook de politie kunnen bellen.

Tijdens het uitscheppen dus goed letten op passerende - of stoppende auto’s. Het was enorm koud maar het was de moeite waard. Tijdens het uitscheppen vond ik ook nog knikkende vogelmelk (ook een stinzenplant) en ook mijn zo geliefde maarts viooltje(Viola Odorata).  

Helaas heb ik het maarts viooltje moeten wegdoen omdat er enorm
veel zevenblad doorheen groeide en die troep wil ik dus absoluut niet
in mijn tuin.   

Wist u trouwens dat zevenblad het meest wordt verspreid doordat tuinliefhebbers elkaar stekjes geven, waar gedeeltes van de wortel van zevenblad in verscholen zitten. U weet ook vast wel dat je eigenlijk je tuin alleen maar weer zevenbladvrij kunt krijgen als je de gehele grond afgraaft en dan maar hopen dat het zich niet verschuilt onder de bestrating.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Wist  De sneeuwklokjes heb ik een voor een schoon gemaakt en bij mij in de tuin gezet. Even terug te komen op het  uitscheppen van de sneeuwklokjes: Na een half uurtje was ik klaar en heb ik de volle kisten in de auto neergezet. Terwijl ik wegreed zag ik een politiewagen aan komen rijden.

Ik moest er toch even niet aan denken dat ik voor deze grap, waar voor ik overigens keurig toestemming gevraagd en gekregen had, zou zijn opgepakt. Binnenkort ga ik weer even kijken welke planten er nog meer staan. Omdat dit pand in de nabije toekomst afgebroken gaat worden, lijkt het me beter dat ik deze planten redt van een zekere ondergang.

Hans van Wieren

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST