Diversen

Groningen 21-07-2011

Grandioos!! Dat is het woord dat bij me opkomt voor de dagtrip Groningen.
Het begon direct al goed. De bus was een super-de-luxe dubbeldekker, iedereen was op tijd en het weer was prima. Van de wolkbreuk in Roermond en de hevige regen tijdens de Vierdaagse van Nijmegen hebben wij niets gemerkt. Het was héerlijk en de plu's en (regen)jassen konden in de bus blijven. Onderweg hadden de dames Janneke en Dineke een kopje koffie klaargemaakt, wat uiteraard gewaardeerd werd. Wim, de chauffeur, bracht ons als eerste naar Tuingoed Foltz. Na de uitleg en een kop koffie met Groninger koek mochten we los. De kwekerij werd kratje voor kratje bekeken en bewonderd. Menig plantje werd aangeschaft. Een keurige kwekerij met betaalbare planten. De moerbedden stonden er weelderig bij en de prairie tuin was adembenemend! Je zou hem zo laten overbrengen. In z'n geheel! Prachtig!! Onze zelf meegebrachte lunch hebben we genuttigd aan de picknicktafels in het zonnetje. Gezellig!
Niet ver van de kwekerij hadden we "Jan wilde een tuin". Als een stel schoolkinderen liepen we achter Jan aan door de bostuin. De bosplanten doen het daar goed en er zijn dan ook vele specialiteiten te vinden. Persoonlijk vond ik de vijvertuin mooier vanwege het kleurenspectakel! De aarde die vrijkwam bij het graven van de vijver was gebruikt om de wallen hoog te houden. Wat een planten! Wat een werk, dacht ik stiekem. Maar wel mooi. De foto van Rig zegt hier genoeg!De Monarda's in vele kleuren, de grassen, Hemerocalissen, Solidago, Wilgenroosjes, Kaardenbollen en noem maar op.
We hadden niet veel tijd om alles te laten bezinken want niet veel verderop stonden Bé en Lida van City Channel Garden ( Stadskanaal) ons al op te wachten. Na wederom een lekker kopje koffie gingen we de tuin in. Op de site heeft u al eerder wat kijkjes kunnen nemen want er is hier en daar gebruik gemaakt van foto's uit deze tuin. Gewoon, omdat de plaatjes zo mooi zijn. Deze tuin is keurig onderhouden met een lekkere lose beplanting. De vele paadjes nodigen uit naar wéér een ander hoekje. De Lelies die nog in bloei stonden geurden je tegemoet en bij elke bocht wachtte er weer een nieuwe verrassing! Prachtig.De Cornus waaronder de vijver ligt, de Hortensia die leek op een Azalea, de glazen bollen ( volgend jaar misschien te koop bij ons?) Menigeen heeft een stekje ( of meer) meegekregen van de phloxen. Roze met een wit hartje, roze met een donker hartje, zuurstokroze, wit verkleurend naar blauw, het hartje als een sterretje, allemaal verschillend. Kortom: we waren helemaal blij met de heerlijk geurende phloxen.
Nadat we deze lieve liefhebbers hadden uitgezwaaid wachtte ons een diner. Het was een gezellig etablisement midden in het bos met een heerlijk buffet. Voor elk wat wils en goed van smaak!
De laatste tuin was van Reggy Reumer. Het gras was groener dan groen en leek met een nagelschaartje gemaaid te zijn. Niets is minder waar: gewoon twee maal per jaar mesten. De borders waren van een absolute schoonheid. De combinaties waren fenomenaal gekozen. Ik wedt dat er weer waslijnen opgehangen worden. Omdat daar de Clematissen zo leuk overheen kruipen. Na de vakantie-periode komen we daar op terug.( Het was een heel goed idee en dat willen we u niet onthouden. Momenteel zijn we in overleg om deze pilaren te kunnen leveren tegen een prettige prijs! )

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn na dit korte verslag, bekijk dan even de foto's. Kon u helaas niet mee, deze keer? Laat het even weten en wie weet kunnnen we u plaatsen bij een andere afdeling! En volgend jaar natuurlijk wéér een dagtocht. Dan gaat u toch ook mee??

Met vriendelijke groet,
Liesbeth Lamme

 

meer
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant