Activiteiten & Actueel

 

1-daagse tuinreis naar Noord-Holland

Zaterdagmorgen 16 juli vertrokken we met een weersvoorspelling van 90% kans op regen. De dag stond onder een goed gesternte, want we hebben de regencapes niet hoeven gebruiken.

De “Tuin aan het Weeltje” in Zwaagdijk, ontworpen door Piet Odolf, had prachtige kleurrijke groepen vaste planten en grote pollen siergrassen. Het was een oase in het achterliggende polderlandschap. De moederplanten zagen er zo prachtig uit, dat de planten die te koop stonden heel snel van eigenaar wisselden. Ik kocht een aantal fuchsia kleurige Echiniaeas en een grote pol Agapanthus.        

In de “Tuin van de familie Meeuwis” werden we zeer gastvrij ontvangen, alles stond voor ons klaar. Je kon zien dat de tuin in verschillende periodes is opgebouwd. We moesten door een slingerpaadje en over een bruggetje. Er stonden gekke objecten in deze natuurlijk ogende tuin. Er was een giga composthoop  en er liepen zwarte konijntjes om ons heen. Ook hier werd onze kooplust opgewekt, ik kocht een purperen Monarda.

Omdat we wat voor lagen op het schema, besloten we nog naar een kwekerij in het plaatsje Winkel te gaan. Daar kon iedereen kijken of nog even een slag slaan. Ik kocht een mooie blauwe Klaus Jelitto.

De laatste tuin de Mariënhoftuin, was het grootst (6000 m2), aangelegd door Arend-Jan van der Hors. Het leek wel een Engels park, met grote groepen planten in kronkelende borders met daartussen en er bovenuit  de mooiste bomen die je maar kunt bedenken. Op advies van anderen kocht ik hier de klimplant  Aristolochia, thuis na opzoeken blijkt het een nogal sterk stinkende pijpvormige bloem te krijgen. Ik heb hem maar in een achterafhoekje gezet en wacht de lucht even af.

Na de laatste tuin brak de lucht en plensde het de komende uren. Maar toen zaten wij al aan een voortreffelijk diner.

Er zijn al weer plannen in de maak voor volgend jaar.

Truus de Jong

 

Klik op de foto's om een vergroting te zien.

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST