Activiteiten & Actueel

 

Zaterdagochtend vertrekken we met vier dames en een auto richting het Plantarium. Als Groei en Bloei lid mag je gratis naar binnen, je mag zelfs een introducee meenemen. We worden door Groei en Bloei verwelkomt met een informatieboekje, plattegrond, een kladblokje met pen en een consumptiebon voor koffie/thee. Dus gaan we eerst een bakkie doen. Tijdens het drinken bekijken we welke standhouders er zijn.

De keuze is enorm, er staan maar liefst 310 verschillende standhouders, waarvan er vele ‘groen’ verkopen. Erg belangrijk voor ons plantliefhebbers. De chauffeuse, die haar kale tuin nog helemaal moet inrichten, slaagt al snel bij een rozenverkoper. Twee mooie klimrozen zijn het resultaat, het zijn de geurende rozen Poulsen ‘Isabel Renaissance’ en ‘Coral Dawn’. Als snel volgen meer aankopen, zoals Echinacea ‘Southern Belle’ (meer info op de website G&B Barneveld), verschillende Heucheras, ….. teveel om allemaal op te noemen. De kwaliteit van de planten is goed, de kwekers kunnen immers prijzen winnen voor hun planten en de kostprijs is goedkoop tot redelijk.

Dat is nog niet alles, we proeven ook een lekkere fris zure appel ‘Redlove’. Deze appel is momenteel alleen in Duitstalige landen verkrijgbaar, maar begin volgend jaar ook in Nederland. In de gaten houden dus. Ook de rozenjam is erg lekker, het smaakt echt naar rozen.  Verder staan er overal mooie, leuke bloemstukken en is er een kunstruimte met bijzondere ‘groene’ kunstwerken. Kortom het was een erg gezellige dag met goede aankopen en zeker voor herhaling vatbaar.

Klik hier om alle foto's te bekijken.


meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST