Verwendag Groei&Bloei IJsselstein op 27 augustus 2011

Enthousiaste leden, die een nieuw lid voor Groei&Bloei IJsselstein aanbrengen willen we graag belonen. Zij zijn onze beste ambassadeurs. Ze waarderen wat het bestuur doet en organiseert en vertellen dit aan een vriendin, een zus of een buurvrouw. Voortaan gaan ze gezellig samen naar een lezing of een excursie. De beloning voor beiden is onze jaarlijkse verwendag.

Dit jaar zijn we op zaterdag 27 augustus met 12 leden een dagje naar de Betuwe geweest.

We hebben eerst gezellig koffie gedronken bij één van onze bestuursleden in Vianen, dat de poort naar de Betuwe wordt genoemd. Vroeger stonden er rond dit historische stadje vele kersenboomgaarden. En nog steeds zijn er in de omgeving boomgaarden met appels en peren.

Daarna zijn we via een mooie binnendoor route naar Zoelen gereden waar we een hortensiakwekerij bezochten. Hier wordt de mooie Hortensia Andriesia gekweekt, vernoemd naar de eigenaar van de kwekerij. Zo mooi: al die enorme hortensia’s in verstilde nazomer tinten.

Vervolgens zijn we naar Buurmalsen gereden, naar de thee- en wandeltuin Tea for two van Greetje en René van Dillen. De parkachtige tuin, van een voormalige boomkweker, telt 2 grote vijvers, een rotstuin, een dierenweide, borders op kleur en monumentale bomen. Overal in de tuin staan zitjes. Bij aankomst regende het, daarom hebben we de lunch in de kas gebruikt. Gezellig en droog! Na de lunch regende het niet meer en hebben we, aan de hand van een uitgewerkte beschrijving, een wandeling door de tuin gemaakt.

Een zeer geslaagde dag. Leuk om te zien, hoe iedereen van deze dag heeft genoten. Het was tenslotte ook een Verwendag!

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915