Groentips & Groeninfo

De Wilde Kalender

Bijzondere smaken uit streek en seizoen

 

Verschijnt in het voorjaar van 2015

Inhoud:

Wilde bosframbozen, peterseliewortel en Zeeuwse oesters. Gezond en toch lekker en betaalbaar eten? Het kan! Wie de seizoenen volgt en lokale producten eet, eet voeding die gezond en lekker is zonder E-nummers en ingewikkelde recepten. Maar hoe weet u welke producten waar en wanneer te krijgen, te oogsten of te plukken zijn? De Wilde Kalender  geeft een overzicht van al het lokale eten uit natuur en (wilde) moestuin in de vier seizoenen. Denk hierbij aan eetbare bloemen, vruchten, groenten, kruiden, honing, noten, (veilige) paddenstoelen, maar ook aan vlees, wild, duurzame vis en zelfs bomen. Met seizoensrecepten en tips. Wist u bijvoorbeeld dat u een salade kunt maken van gezonde  wilde voorjaarskruiden, verse meikaas en pittige daslookbloemen en dat u tamme kastanjes en vlierbessen eind oktober in het bos te vinden zijn? Er is veel meer eetbaar dan u in de schappen van de supermarkt aantreft en trendy kookboeken vermelden nauwelijks iets over seizoenen en verkrijgbaarheid van lokale voeding. Ontdek de culinaire rijkdom uit uw streek en seizoen en geniet! 

Uitvoering: kleur, 145 x 185 mm, 80 pagina’s, gebonden en harde kaft. 

Informatie: http://elsjebruijnesteijn.blogspot.com.

Bestellen: elsjebruijnesteijn(at)gmail.com

Een beetje Slow Food-kok kan niet zonder!

meer

De Wilde Kalender

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST