Groentips & Groeninfo

Wat doe je in de tuin?

Het wordt rustig in de tuin. Siergrassen zijn op hun mooist, er verschijnen bessen en de nazomerbloeiers doen de rest ... Schoon de borders op, bezoek kwekers en plant nieuwe planten.

Eenjarigen vervangen
Als de eenjarigen in potten op hun retour zijn, kun je ze vervangen door planten die ook in de winter fraai ogen. Een forse pot of bak is geschikt om een leuke compositie te maken met Leucothoe, Andromeda, Viburnum, Brachyglottis en Skimmia (zie foto:Skimmia is volop in bloei en ruikt heerlijk zoet!). Zorg voor een goede afwatering bijvoorbeeld door hydrokorrels op de bodem te leggen. Vul de pot met verse potgrond en verdeel de planten over de ruimte.

Gras maaien en herstellen
Gras hoeft nu minder vaak te worden gemaaid. Hark voor het maaien de afgevallen bladeren van het gazon. Plakkaten nat blad zijn sowieso slecht voor het gazon, dus ook als je niet gaat maaien, kun je het blad beter af en toe verwijderen. Zijn er lelijke plekken ontstaan daar waar bijvoorbeeld veel gelopen wordt? Dan kun je nu de grasmat herstellen met zoden of door opnieuw in te zaaien.

Blijf onkruid wieden
Het onkruid groeit niet meer zo hard als in hartje zomer en de verleiding is groot om de schoffel aan de wilgen te hangen. Bedenk echter dat onkruiden nog laat kunnen bloeien en dus ook nog zaad verspreiden. Houd je nu de borders zo lang mogelijk 'schoon', dan scheelt dat volgend jaar in het werk.

meer
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant