Diversen

Zoeken op internet tip 1

Op internet valt enorm veel informatie te vinden en de tuinier kan hier ook handig gebruik van maken.

Aan de hand van een voorbeeld volgt hieronder een tip. U kunt de afbeeldingen aanklikken om deze wat groter op het scherm te zien.

Stel, u bent op zoek naar een plant of struik die oranje bessen geeft, dat staat fleurig in een tuin.


U begint met een zoekopdracht in (bijvoorbeeld) Google: "oranje bessen"

Deze zoekopdracht geeft het volgende resultaat:

Meteen bovenaan staat lijsterbes. Nu is een lijsterbes een fantastische, kleine boom die bovendien erg aantrekkelijk is voor vogels, maar u had geen boom op het oog en u wilt ook geen lijsterbes.

U past nu uw zoekopdracht aan, door daar met een - (min) teken aan toe te voegen: -lijsterbes


U zult zien dat de zoekresultaten meteen worden aangepast.

Was u op zoek naar mooie plaatjes en afbeeldingen, dan kunt u in de linkerkolom (zie pijl) "afbeeldingen" aanklikken om een enorm aanbod te zien.

U heeft nu behoefte nog wat extra selectie aan te brengen: u wilt een niet al te grote plant of struik, bijvoorbeeld een meter hoog.

U past de zoekopdracht weer aan door er 1m aan toe te voegen.

Dat geeft het volgende resultaat:

De zilverspar in het zoekresultaat kunt u weer wegwerken door -zilverspar en de verderop opduikende bmw (model 1M!) verwijderen we ook met -bmw.


Omgekeerd, wilt u een resultaat juist beslist wel in de zoekresultaten terugvinden, kunt u met het +(plus) teken werken. Had u nu juist een lijsterbes op het oog, dan voegt u +lijsterbes toe.

Op deze manier, en door uw fantasie de vrije loop te laten, kunt u veel gerichter zoeken naar een bepaalde plant. Uiteraard is deze tip ook toe te passen op andere onderwerpen.

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923