Activiteiten & Actueel

Deze avond was Hans Kramer van de Hessenhof uitgenodigd om ons iets meer te vertellen over het vermeederen van planten. Hij is eigenaar van de kwekerij de Hessenhof in Ede en dit is een bijzondere kwekerij waar bijna alle planten zelf worden vermeerderd en opgekweekt. De planten die u hier tegenkomt zijn zelf opgekweekt, gezaaid, gescheurd en vermeerderd en dus niet ingekocht zoals bij veel tuincentra in Nederland. Verder worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en is het een biologische teelt. Met een mooie diashow werden hele aparte soorten planten 'geshowd'. In de zaal zaten de echte liefhebbers die al menig bezoek aan de kwekerij gebracht hadden. Het is de moeite waard om ook eens een kijkje te nemen in het vroege voorjaar. Momenteel is de kwekerij gesloten. Maar kijk eens op de mooie site van de Hessenhof. In de pauze konden de mensen nog diverse aparte soorten afnemen die Hans had meegenomen.

Na afloop werden er ook nog een paar planten verloot en ook nog planten die bij Scholten in Soest gekocht waren. Al met al was het weer een boeiende lezing voor de ruim 30 toehoorders van deze avond.

De leden van de Bloemschikkring hadden weer een bonte verzameling stukjes gemaakt. Helaas zijn de foto's die er van gemaakt zijn, verloren gegaan in de drukte die een webmaster soms ten deel valt.

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver