Activiteiten & Actueel

Pentekeningen van Pierre Lombarts


Pierre Lombarts was jarenlang een enthousiast lid van ons bestuur. Voorheen was hij werkzaam als dendroloog bij een grote boomkwekerij. Zijn hobby, pentekeningen maken, sluit daar goed bij aan.
Elk voorjaar reist hij drie maanden rond door Europa om bomen te bekijken en natuurlijk te tekenen. Tijdens de laatste jaarvergadering nam hij afscheid van het
bestuur maar wij mogen zijn tekeningen gebruiken voor onze nieuwsbrief. Het boek van zijn hand is helaas niet meer verkrijgbaar, maar wij mogen de originelen gebruiken.
Daarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. (Het bestuur)

Voor meer afbeeldingen zie het fotoalbum

 

Viburnum Rhytidophyllum
sneeuwbal

Viburnum rhytidophylum is een uitgesproken kalkminnende, breed opgaande, groenblijvende tot 4 m hoge heester. Zijn gerimpeld glimmend donkergroen blad is elliptisch - langwerpig. Hiertegen steken de vrijwel vlakke 10 tot 20 cm brede tuilen vol créme witte bloemen in mei–juni prachtig af. Deze worden later gevolgd door 8 mm lange, langwerpige, eerst helderrode, later zwarte vruchten.
De plant is het waard om alleenstaand een in het oog lopende plek in te nemen. In grotere tuinen en parken kan men er forse groepen van planten.

 

Malus 'Butterball'
sierappel

Malus  ‘Butterball’ wordt slechts als sierappel gekweekt omdat de botergele appeltjes, die in dichte trossen te voorschijn gekomen, te klein  zijn voor consumptie.  De boom die 4 tot 5 m hoog kan worden heeft een brede kroon waaruit de onderste takken wat neerhangen. In het voorjaar bloeit de boom met niet gevulde of enkele witte bloemen.

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST