Groeien doe je niet zomaar

Leo Groenleer

Op de eerste ledenavond van Groei&Bloei 2012 gaf Leo Groenleer van DCM een boeiende lezing, onderbouwd met een mooie diapresentatie, over organische voedingsstoffen voor o.a. sier- en moestuin en gazons. Volgens Leo is de samenstelling van de bodem het belangrijkste. Heeft de bodem geen goede structuur, geen goede waterdoorlatendheid en een onvoldoend luchthuishouding dan zal het tuinieren op een teleurstelling uitlopen. Daarnaast is het belangrijk om een goede zuurgraad van de tuin te hebben. In de zomer organiseert DCM grondtestdagen. Er wordt dan getest op de zuurgraad en de voedingsbehoefte van de grond. Tot slot wees hij ons erop dat je de grond niet kunt aanpassen aan planten die van nature niet in de omgeving thuis horen. Je kunt wel proberen, door bemesting, de condities te verbeteren.

Tijdens de lezing kregen de leden interessante folders. Leo heeft ons ook een overzicht van de bemestingsschema’s gegeven. Op de pagina Groeitips en info vindt u een beknopte beschrijving over tuinbemesting.

Meer informatie over de bemestingsstoffen en de grondtestdagen vindt u op de website van DCM:
       •  www.dcm-info.nl
       •  www.abcvoordemoestuinder.nl
       •  www.Luxan.nl (insectenbestrijding)

Het aantal bezoekers van deze avond was groot en zo ook de tevredenheid!
Meer foto's van deze avond vindt u in het Opens external link in new windowfotoalbum.

Het begin
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog