Diversen

 

Er kwam slechts 1 oplossing binnen van Erna Bartling:

Buiten en ook in huis kan witte vlieg voorkomen. Ikzelf heb vroeger een moestuin gehad en kreeg er ook mee te maken. Ze leggen hun eitjes onder het blad, dus oppassen met de composthoop. Zelf gebruikte ik spruzit en spoot dat vooral onder het blad.Er zijn nog een paar middelen Dichloorvos- Vapona tuinspray en Rotenon- Para-Deril(vloeibaar) maar of dat nog te krijgen is, weet ik  niet. Misschien hebben jullie iets aan dit antwoord. Succes !

Groetjes, Erna Bartling

Onderstaande oplossingen op internet gevonden:

Witte vliegen zijn heel kleine motachtige insecten die ongeveer 3 mm groot zijn en wereldwijd verspreid. Hun eitjes leggen ze aan achterkanten van bladeren.

Witte vliegen produceren honingdauw en zuigen het sap van bladeren op. Wanneer ze verstoord worden zullen ze met z'n allen opvliegen, maar al snel dalen ze weer neer. Schade op planten door wittevliegen valt op wanneer bladeren gele vlekken vertonen en op de honingdauw groeit roetdauw.

Er bestaat een grote verscheidenheid aan planten waar de witte vlieg graag vertoeft.

Let op: ook op planten onder glas kan witte vlieg voorkomen.

Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Witte vlieg op fruit:

Naturabell Bio Insect: Deze insectenbestrijder op natuurlijke basis is het ultieme wapen tegen bijtende en zuigende insecten zoals bladluizen, tripsen, wantsen, witte vlieg, rupsen en kevers.

Okapi – Totaalinsecticide: Zeer krachtig insecticide tegen bladluizen, rupsen en kevers op groenten, fruit en sierplanten. Eveneens uitstekend tegen de coloradokever.

Lijmvangplaten - set van 5 stuks: Gifvrije insectenval met optische lokwerking. De gele vangplaten reflecteren het licht en zijn zo onweerstaanbaar voor allerlei ongedierte dat zich in serre, kas en veranda tussen de planten bevindt.

De vangplaten zijn gifvrij en werken constant waardoor het ongedierte continue wordt weggevangen. - Effectief - Gebruiksvriendelijk - Veilig (geen gif, geen geuren) Voor het snel wegvangen van o.a. bladluizen, witte vliegen, trips,...

Rond elke lijmstrip zit een beschermpapier dat u moet verwijderen om ze vervolgens tussen of net boven uw planten te hangen. Gebruik hiervoor een touwtje die je in een van de vele gaatjes kunt knopen. Ideaal voor in de serre, kas of in de tuin om ongedierte weg te vangen van tussen uw gewassen.

Eveneens geschikt voor het vangen van vliegen en ander vliegend ongedierte in huis, op de camping, boot en in de caravan. Afmeting 23 x 10 cm / 5 lijmplaten in 1 verpakking.

Gele lijmvallen

Gele lijmvallen tegen witte vlieg, mineervliegen, trips, rouwmuggen en bladluizen. Sterk lokkend, gifvrij en vochtbestendig!

 

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST