Groentips & Groeninfo


Houd Uw Planten Warm tijdens een kille nacht met een emmer water

 

Deze tip schrijft Antje Bomer op 12-04-12 op haar Groei & Bloei log.

 

Een Tip vanuit het LifeHacker HQ:

het origineel is in het engels:
lifehacker.com/5901301/keep-your-plants-warm-over-a-chilly-night-with-a-bucket-of-water

Het is lente en terwijl het steeds warmer wordt, hebben we nog steeds redelijk veel kille nachten en ochtenden. Als u al begonnen bent met het beplanten van uw tuin en u maakt zich zorgen dat uw planten het niet goed gaan doen in de kou, zal deze tip je helpen om ze gedurende de dag en 's nachts warm te houden; ... en alles wat je nodig hebt is een paar (metalen) emmers met water!!

De truc is eenvoudig, plaats enkele emmers in de buurt van de planten die je warm wilt laten blijven, en vul ze met warm water. In de loop van de dag, zal het water worden opgewarmd (of warm te blijven), door de zon, in de veronderstelling uw tuin voldoende zonlicht krijgt (waarvan we hopen dat het zo is!) Als de zon onder gaat, zullen de emmers met water zal langzaam afkoelen in de loop van de avond, en stralen warmte uit zodat uw planten heerlijk warm blijven als de temperatuur daalt.

Makkelijk, eenvoudig en uw tuin zal u dankbaar zijn. Heb je gebruik gemaakt van deze truc in uw tuin, of een andere methode om uw jonge planten comfortabel te houden tijdens de vaak kille zomeravonden? 

Rechts onder op deze pagina staat een link naar de nieuwste tuinlog.

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST