Groentips & Groeninfo

.

 

 

ZOMERHEIDE

Zomerheide kan in April worden gesnoeid. U kunt dit het beste elk jaar doen, omdat de struiken anders erg groot en ook kaal van onderen worden. Knip de uitgebloeide bloem maar weg, maar snoei niet geheel terug tot op het oude hout. U loopt anders het risico dat de heide niet meer uitloopt. Het gaat om soorten als Calluna vulgaris en Erica cinerea. Als u wat onregelmatig snoeit blijft de natuurlijke struikvorm mooi intact.

 

AFRIKAANTJES

Afrikaantjes, een wondermiddel tegen aaltjes?

Tegen aaltjes waren er tot nu toe weinig milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden. Tegen bodem-aaltjes is het "doodgewone" afrikaantje een zeer milieuvriendelijke bestrijdingsmethode en wordt door amateurtuinders hier en daar toegepast. Naast de vele positieve verhalen over deze aaltjes-doder moeten er toch enige kant-tekeningen geplaatst worden bij het gebruik van afrikaantjes tegen aaltjes. Net zoals bladrammenas werkt het afrikaantje niet tegen alle aaltjessoorten. Ook niet alle soorten afrikaantjes werken even goed, voor ons land is het meest gekweekte Afrikaantje Tagetes patula het beste.

 

OOST-INDISCHE KERS

Oost-Indische kers zorgt niet alleen voor opvallende kleuren in de tuin. Het is ook een plant die luizen aantrekt en daarmee zijn buren juist tegen de luizen beschermt. Kijk af en toe onder de bladeren en haal ze weg als ze vol luizen zitten of lelijk worden.

Wist u dat het blad van de Oost-Indische kers, fijn gesneden, een pittige smaak toevoegt aan uw salade !!

 

 

Home..

meer

In deze tippagina vindt u onderandere:

ZOMERHEIDE
AFRIKAANTJES
OOSTINDISCHE KERS

          De Siertuin

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923