Activiteiten & Actueel

Tuin in Baarn

Deze zomer bracht ik een bezoek aan de tuin van de Vier Heemskinderen aan de Sweelincklaan. Ik dacht dat de naam ontleend was aan het feit dat men eerst op de Van Heemskerklaan in Baarn woonde en 4 kinderen groot te brengen hadden, maar dit is echter niet zo en het huis is genoemd naar de sage van Reinout van Montalbaen.

Met zijn 88 jaar is de bewoner nog actief en laat hij sinds kort de grote klussen, zoals snoeiwerk van de heggen en de coniferen, over aan de hovenier. Zelf zorgt hij voor het gras en de borders. Hoewel hij het nu wat 'te paars' vindt qua kleuren van de vaste planten, ziet het er op zich heel fleurig uit. Met het warme weer zit de heer des huizes onder zijn mooie Catalpa en is het daar beter uit te houden dan onder het zonnescherm. Hij vertelde mij dat hij de 1-jarigen altijd bij Plantenmarkt Boskoop van de heer Dool aan de Goyersgracht Zuid te Eemnes koopt. Dat is zo mooi spul wat ze daar hebben, je mag er best wat reclame voor maken, zo vertelde hij mij. Overigens had de Open tuinencommissie voor dit jaar ook zijn oog laten vallen op deze tuin, maar dat was toch een iets te vermoeiende aangelegenheid voor iemand van deze leeftijd. Dus daarom kunt u via de foto's dan nu toch een kijkje nemen in deze mooie tuin. Onder de druif zit momenteel een tortelduif te broeden op een heel klein nestje. Ze laat zich niet wegjagen en gaat rustig door. Leuk om te zien. Verder hoorde ik nog dat de groentetuin aan de zijkant het dit jaar niet zo best doet. De border met snijplanten, waarvan het zaad allemaal bevroren was en ook de border met de boontjes doen het niet zo goed als voorgaande jaren. Maar ja de kroppen sla, de rabarber en de bietjes staan er goed bij. Het was een leuk bezoek bij een enthousiast lid van Groei en Bloei Baarn.

 

 

Tuin in Baarn

Op de Zandvoortseweg staat een schattig huisje wat bewoond wordt door een tuinierster die op hoge leeftijd nog altijd in haar tuin te vinden is. Elk jaar als ik er langs fiets, op weg naar Arnold van Eijden of de Hema, ziet het er geweldig vrolijk en kleurrijk uit. Aan de foto's is wel te zien dat het met zorg onderhouden wordt. Het grasmaaien wordt door de vlakbij wonende dochter gedaan en voor het snoeiwerk van de hagen komt de hovenier langs.

meer
1. Tuin Wim in Soest
2. Soest
3. Soest
4. Soest
5. t/m 8 tuin Baarn
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST