Open Tuinen

Het Open Tuinen Weekend is altijd ons jaarlijkse hoogtepunt waarin tuineigenaren u laten kennis maken met hun creatie en u alle info kunnen geven over hun tuinontwerp, plantenkeuze en hoe deze planten te onderhouden.
Tijdens zo’n weekend kunt u maar een beperkt aantal tuinen bezoeken en ziet u de tuin alleen in het voorjaar. Sommige tuinen zijn in de zomer pas in volle bloei en/of zijn in de herfst ook zeker een bezoekje waard.

Als afdeling Hengelo willen we daarom faciliteren dat gedurende het groei en bloei seizoen dezelfde maar ook andere tuinen zijn te bezichtigen. U als tuineigenaar bepaalt zelf wanneer u uw tuin open stelt en tijdens welk tijdvak. Dit kan een dag, dagdeel of een avond zijn. Openstelling ’s avonds op een doordeweekse dag geeft werkende (niet-)leden de mogelijkheid om ook doordeweeks een tuin te bezichtigen.
Wij als afdeling zorgen voor de nodige publiciteit op onze website en via onze nieuwsbrief.
Aanmelding hiervoor kan bij onze ledenadministrateur die tevens verantwoordelijk is voor de in- en externe communicatie. Neem met hem contact op via ledenadministrateur(at)hengelogroei.nl of bel hem: 074-2422607. Als in een weekend meerdere tuinen te bezichtigen zijn dan zullen we ook de externe publiciteit (persbericht, andere websites) verzorgen.

Dit jaar zijn de volgende tuinen nog te bezichtigen:

Beckelo, Beckumerstraat 460 te Boekelo, tuin van Lambertus Hoogeveen en Elly Roelvink.
Deze tuin is te bezichtigen van 10.00u.-17.00u. op za. 20 en zo. 21 juli, zo. 4 augustus en zo. 8 september. Tuinclubs kunnen buiten deze dagen de tuin ook op afspraak bezoeken. Voor meer info over de tuin zie pagina 5 van onze OTW-flyer 2019. Echt een tuin voor liefhebbers van bijzondere planten. Zie ook website bezoek mijn tuin.

Rondje tuinen Twente
Een aantal Twentse tuineigenaren hebben hun tuinen van 10.00u.-16.00u. dit jaar extra geopend op za. 13 en zo. 14 juli, za. 10 en zo. 11 augustus en op za. 7 en zo. 8 september. De meeste tuinen vragen dan wel een geringe bijdrage in de kosten (koffie met een versnapering)! Ook is vaak een groepsarrangement mogelijk. Voor meer info zie hun gezamenlijke website.

Opentuinagenda
Mocht u nog meer tuinen willen bezoeken ook in andere delen van Nederland kijk dan eens op de website opentuinagenda. Misschien een leuke bezigheid tijdens uw vakantie elders in Nederland.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915