Activiteiten & Actueel

Open tuindag 2019.

 

Tuinliefhebbers opgelet: op zondag 7 juli van 10.00 tot 17.00 uur organiseert Groei & Bloei afd. Oost Gelre-Winterswijk weer haar jaarlijkse Open Tuinen Dag.

 De vereniging is erg blij dat zoveel Zieuwentse tuineigenaren op deze dag hun tuin willen openstellen voor belangstellenden.

 Er is een fietsroute van 11 kilometer en een autoroute van 13 kilometer samengesteld; deze staan op de site van Groei & Bloei en kunnen gewoon thuis uitgeprint worden: www.lichtenvoorde.groei.nl

Tevens staat op deze site een korte beschrijving van elke te bezoeken tuin; deze gegevens kunt u ook uitprinten.

Indien dit niet lukt: er liggen een beperkt aantal routes en tuin-beschrijvingen bij de tuin van de familie Wopereis, Ruurloseweg 5a in Zieuwent en ook bij de tuin van de familie Hogenelst, Wilgendijk1 in Zieuwent.

 

Ook dit jaar is er weer veel variatie bij de te bezoeken tuinen.

U kunt bijvoorbeeld bekijken hoe in 10 jaar tijd een weiland omgetoverd is tot een paradijsje met kikkerpoelen, een boomgaard en houtsingels.

Heel bijzonder is een tuin die ontworpen is door de bekende Marcel Wolterinck en waar naast veel bijzondere planten ook verscheidene grassoorten te bewonderen zijn.

Zeker een bezoekje waard is ook het ‘Hopveld’ waar diverse soorten hop zonder bestrijdingsmiddelen voor de bierproductie geteeld worden. Hier kan men ook tegen een kleine vergoeding een kopje koffie/thee of een glaasje fris gebruiken.

De Groene Kathedraal is beslist ook een bezoek waard: dit is een project van de Stichting Distelkring. Het zuilenplan van de Zieuwentse Werenfriduskerk is hier op ware afmetingen aangeplant met Italiaanse populieren die uitgroeien tot de Groene Kathedraal van de Achterhoek.

 

Kortom: als u het interessant en leuk vindt om een kijkje in de tuin bij tuinliefhebbers te nemen, ideeën op te doen en met andere bezoekers een gezellig (tuin) praatje te maken dan is dit een unieke kans op zondag 7 juli.

meer

 

 

 

22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…