Diversen

Pompoensoep met kerri en gember

Voorgerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 45 minuten.

Ingrediënten

  • 1,5 kg pompoen, speciaal voor koken
  • 3 st uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 theelepels kerrie
  • 3 cm verse gember (of 2 theelepels gemberpoeder)
  • 6 blokjes kippenbouillon
  • 1,5 l water
  • 1 flesje Finesse voor koken (230 ml kookroom)
  • 1 snippers peterselie

Materialen

  • staafmixer, grote soeppan

Bereiden

Maak de pompoen schoon en snij het in stukken met schil en al.

Fruit de uien zachtjes en voeg de kerrie en gember toe.

Voeg de stukken pompoen toe en roer deze door totdat ze gaan plakken aan de pan.

Voeg 1,5 l water toe en de bouillonblokjes.

Kook het geheel zachtjes 45 min door, totdat de pompoen helemaal gaar is. Mix het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.

Voeg op het laatst de kookroom toe en klaar is de pompoensoep. Garneren met peterselie.

Eet smakelijk!

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST