Groentips & Groeninfo
Kamerplanten met een T

 

Tillandsia

Ook wel Spaanse mos genoemd. Er zijn  wel 400 soorten. Binnenshuis hebben ze het liefst een lichte plek, maar niet in de zon. Ook graag veel frisse lucht. De luchtvochtigheid het liefst boven de 80 %. Watergeven doe je door sproeien met lauw water. Stekken doe je door jonge planten met een stukje wortel op te potten onder plastic. Een speciale tillandsia is de Tillandsia usneides. Deze vormt vrijhangend een mooi grijs groen gordijn. Sommige bloemschikkers kunnen hier wel wat mee.

 

Tolmiea

Dit kindje op moeders schoot is lange tijd niet in trek geweest, maar is nu weer meer in. De enige eis die dit plantje heeft is op tijd water krijgen. Bij een goede verzorging komen er jonge plantjes in de bladhechting. De plant doet het op veel plekken in huis.

 

Tradescantia

Hoewel de stengels water op kunnen staan vraagt de plant toch veel water. Een niet al te hoge luchtvochtigheid is ook goed. In de winter minder water geven en geen mest. In de groeiperiode om de twee weken bemesten. Af en toe wat fatsoeneren en terug snijden. Deze stengels kun je gemakkelijk stekken in water of natte potgrond. Stekken gaat het hele jaar door.

 

Terug naar kamerplanten tips..

 

Home..

 

meer
                 Tradescantia
11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver