Groentips & Groeninfo
Planten met een R

 

Rapohidophora

Dit is een plant voor de wat donkere hoekjes van de kamer. De hecht wordels dienen niet om de klimmen, dat moet je zelf doen. In de groeiperiode graag om de twee weken wat voeding met matig water. Wel onthard water. Maak bij het verpotten de grond wat zuurder met turf. Wel wat koemest toevoegen. Laat de plant niet te nat staan. Stekken is al net zo gemakkelijk als de plant zelf. Snij een topje van een hecht wortel af en deze worteld zelfs op water.

Rhoeo

Mozes in het biezenmandje, nou ja...  Zowel in de zomer als in de winter graag een lichte plaats in de kamer. Liever geen al te felle zon. Besproeien met lauw water heeft deze plant graag. Water geven met lauw water, liefst onthard, en in de zomer matig en in de winter nog minder. Normale potgrond is goed. Stekken kunnen we ook door zij scheuten te laten wortelen het beste in April tot Juni.

Rhoicissus

Een sterke groeier met hardgroene bladeren. Graag een lichte standplaats maar geen zon. In een koele hal doet deze plant het wel goed maar heeft liever een verwarmde kamer. In de kamer wel regelmatig besproeien. Geef wekelijks mest in de groei en verpot de plant elk jaar. Als er nieuwe bladeren komen dan ook wat meer water geven. Stekken gaat het beste met een tussenstek met twee bladeren. De stekken in groeistof dopen en dan laten wortelen onder plastic.

Rochea

Dit is een vetplant en blijft altijd groen. De bloemen zijn mooi rood en bloeit in het voorjaar.  Snij de plant na de bloei terug  en geef dan matig water maar de plant mag niet verdrogen. Als er bloemknoppen verschijnen wat warmer zetten en iets meer water geven. Geef de plant in de winter een behoorlijk koele plaats anders komen er weinig bloemen aan. Ook een beetje mest toevoegen eens per maand.  Verpotten op potgrond met turf en wat klei. Stekken kan in maart met topjes zonder bloemen.

 

Naar kamerplanten tips..

Home..

 

meer

                  Rhoeo

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST