Groentips & Groeninfo
Planten met een P

 

Pandanus

De schroef palm. Heeft wel iets van een agave. Deze plant kan fors groeien tot een grote plant. Ze staan vaan in entrees van kantoeren waar ze een decoratieve functie hebben. De plant heeft graag een vochtige omgeven te bewerkstelligen met een luchtbevochtiger. Liefst een lichte maar geen zonnige plaats. Temperatuur niet onder de 18 graden  !!!!!. Bij teveel koude sterft de plant af. Graag besproeien met lauw warm water, wel onthard. Van September tot maart wat droger laten. Geef in de groeiperiode elke week organische mest en verpot de plant een paar keer per jaar. Stekken kan ook want bij de wat oudere planten komen de jonkies onderaan en die kun je er gewoon afsnijden en dan laten wortelen.

Parthenocissus

Familie van de wingerd, ja van die wingerd die buiten in de herfst rood wordt. Laat de plant aan de wand in b.v. een trappenhuis groeien. Geef in de zomer redelijk veel water maar in de winter niet. Help een beetje mee met het groeien aan de wand. De plant kan niet tegen de zon.  Zorg ervoor dat de ranken in de winter niet verdrogen. De plant loopt in het voorjaar weer uit en geef dan om de twee weken wat mest. Stekken gaat in de zomer met wat topjes die je in stekveen laat wortelen. Met wat bodemwarmte gaat dat nog beter.

Pellaea

Dit is een lichtgenieter, maar niet in de zon. De plant heeft bronsgroene blaadjes en doet het daarmee ook achter een venster op het noorden goed. Geef niet teveel warmte. Af en toe besproeien vindt ook deze plant heerlijk. Groeien doet hij in gewone potgrond die matig vochtig is. In de winter een keer per maand water geven en in de zomer wat meer met elke week een beetje mest. Vermeerderen doe je door delen. De sporen kunnen eventueel worden uitgezaaid.

Peperamonia.

Dit is weer eens een gemakkelijke kamerplant. Maarrr... geef niet teveel water. Luchtvochtigheid maakt niet uit maar direct zonlicht vinden ze niet leuk. Hou de potkluit in de zomer vochtig en in de winter wat minder. Krijgt de plant het moeilijk en drijgt onder te gaan, neem dan wat stekken en laat die in een niet te nat medium wortelen.

Naar de kamerplanten tips..

Home..

 

 

meer

           Parthenocissus

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST