Activiteiten & Actueel

Dit jaar gaat de reis naar Noord-Brabant en Zeeland waar 4 tuinen worden bezocht.

Laura Dingemans

Ons eerste adres is in Heerle (N-B). Laura Dingemans is bekend van o.a. haar rubriek in ,,Bloemen en Planten’’ met de vele tuintips die zij daarin geeft. De tuin van Laura beslaat twee delen, rondom het huis leiden slingerpaadjes ons langs kleurrijke borders. Het tweede gedeelte is opgedeeld in tuinkamers, we passeren een grassentuin, een rozentuin, een informele tuin, enz. Daarnaast is de bijbehorende kwekerij ook leuk om rond te struinen. Een bezoek aan deze veelzijdige vakvrouw zal u nog lang heugen.

Rommekenshof

Van Heerle rijden we door naar Ritthem om vervolgens te stoppen bij de Rammekenshof, waar de familie Verschuur tuiniert op 13.000 m2. Rond de Zeeuwse woonboerderij ligt een cottagetuin met daarnaast een boomgaard waar ramblers hun kunsten vertonen in de kronen.
Al wandelend over schelpenpaden geniet men van uitbundige borders, waarin een vijgenstruik van drie meter doorsnede. Er is tevens een groentepluktuin met fruitkooi.


In 2011 is deze tuin door ,,Bloemen en Planten’’ uitgekozen als de mooiste tuin van Nederland.'t Hofje

Al reizend door het Zeeuwse land stopt onze bus in Biggekerke bij onze volgende tuin: ”t Hofje” van Joke Cijsouw. Al lopend langs de oprit heten de schapen en de fjordenpaardjes in de wei ons welkom.
De voortuin heeft een border met hoofdzakelijk rode bladvormen. In de hoogstam perenboom heeft de roos ‘Alchemist` zich genesteld. De hagen bestaan uit beuk, taxus, lonicera en liguster.
Ook zijn er verrassende doorkijkjes richting het omringende landschap.

De Hazelhof

De vierde en laatste bestemming brengt ons bij De Hazelhof, de tuin van Leon Jansen en Ton van Wijtvliet in Rijsbergen.
Ton is tuinontwerper en hovenier van beroep. In de nog vrij jonge tuin staat de witte tuin centraal. Daarnaast is er o.a. een bloementuin met borders op kleur van 1000 m2, verder maken de moestuin en de kruidentuin, een vijvertuin en een schaaktuin onderdeel uit van deze locatie. Zéér de moeite van het bezichtigen waard.

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver