Activiteiten & Actueel

Lezing Vaste Planten Vermeerderen

 

De teleurstelling was groot toen deze lezing in november vorig jaar niet door kon gaan door ziekte van de spreker. Des te blijer waren we toen we hoorden dat Wim Willemsen zover opgeknapt was dat deze keer de lezing wel door kon gaan. Alhoewel hij nog niet veel lezingen kan geven, maakte hij voor onze afdeling een uitzondering.

Met veel enthousiasme gaf hij, terwijl hij onderwijl rustig bezig was met het scheuren van kluiten, een oneindig aantal tips en adviezen.

Van alles kwam aan de orde: welke planten worden gezaaid en wanneer. Welke planten moet ik scheuren of stekken. Wanneer kan een vaste planten border het beste worden veranderd. Al deze en andere vragen kwamen voorbij.

Alle door hem meegebrachte planten, die hij vanavond vermeerderd had, werden verloot onder de liefhebbers. En liefhebbers waren er zeker. Nog nooit hebben we op een avond zoveel lootjes verkocht!

Daarna volgde nog een uitgebreide reportage van dia’s van vaste planten met uitleg over het vermeerderen ervan. Aan het einde van de avond kreeg iedereen een samenvatting van deze lezing mee naar huis.

Meer lezen over de favoriete planten van Wim Willemsen? Lees verder

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST