Activiteiten & Actueel

 

Terugblik op NLDoet, opknappen van Han Lammerspark

Vrijdag 15 maart 2013

 

Je zult er ongetwijfeld over gehoord hebben op tv en/of radio, de actie NLDoet.  Ook wij werden benaderd door Stichting Welzijn Lelystad of wij mee wilden helpen met een van de acties: het opknappen van de voorbeeldtuintjes in het Han Lammerspark, achter het ziekenhuis. De tuintjes zijn destijds aangelegd om mensen een idee te geven hoe je op een eenvoudige manier een tuin kunt inrichten.

Doordat we de vraag pas laat kregen, was er niet veel gelegenheid om onze leden op te roepen om mee te doen. Saskia en Harriet van het bestuur deden wel mee en werkten 's middags samen met nog zo'n 40 andere vrijwilligers.

Leerlingen van het Arcus, de Rietlanden en het Groenhorstcollege, hoveniers van Donker, een club collega's van het Waterschap, mensen van Van Wijnen Aannemersbedrijf en Schildersbedrijf Lansink , Stichting Welzijn Lelystad en initiatiefneemster Lenie de Wilde; met z'n allen werd er de hele dag keihard gewerkt. 

Bankjes werden geschuurd en geschilderd, de vijver kreeg een mooie hardhouten rand, de tuintjes werden grondig schoongemaakt en heel veel bomen werden gesnoeid. 

's Middags begon het te sneeuwen en later ook nog te regenen maar tijdens de pauzes in het personeels- restaurant van het ziekenhuis kon iedereen weer een beetje op temperatuur komen.  

Na een middagje hard werken was het geweldig om te zien hoe alles opgeknapt was. Wij vonden het een hele leuke ervaring om mee te helpen en doen volgend jaar graag weer mee!

Mocht je een keertje de tuintjes in het Han Lammerspark willen bezoeken, ze zijn te bereiken als je zo'n 150 meter het fietspad langs de gele huisartsenpost (naast het ziekenhuis) volgt. 

Harriet Kleijn

 

Bekijk hier alle foto's

 

 

 

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST