Activiteiten & Actueel

 

 


Vier Open Tuinen op 26 juni

Aad Beemster heeft Pohluma Jansen bereid gevonden om haar speksteen kunstwerken te exposeren in zijn tuin.

Ook heeft Aad 3 buren enthousiast gemaakt om hun tuinen open te stellen voor onze leden. De ligging en grootte van deze tuinen zijn allen hetzelfde, namelijk op het noorden gelegen, tegen het bos aan. Zij hebben allen een eigen identiteit qua ontwerp en indeling.

 


Familie Beemster

In 1981 is de tuin aangelegd. In 1997 is de tuin uitgebreid met 7 meter, er is toen een tuinhuis geplaatst. In 2010 is aan de noordzijde van de woning een tuinkamer gebouwd. Voorjaar 2012 is de tuin aangepast. Een tuin voor de toekomst. Daarbij zijn te hoge coniferen gerooid. De pergola’s zijn vernieuwd.

De doelstelling is een functionele onderhoudsvriendelijke tuin met diverse zithoekjes. Tevens is de tuin kindvriendelijk, biedt ruimte aan een partytent en is rolstoelvriendelijk. Al met al een tuin om van te genieten.

 

Bekijk hier de foto's van 26 juni

Stenen die inspireren

Mijn naam is Pohluma Jansen en ik maak beelden van steen. Ik woon en werk in Lelystad. Ik ben maatschappelijk werkster en in mijn vrije tijd doe ik aan beeldhouwen. Na het volgen van een aantal workshops en lessen o.a. in Beeldhouwcentrum Koudum krijg ik het beeldhouwen steeds beter in de vingers ...

Al heel lang ben ik gefascineerd door stenen ... Maar pas de laatste 10 jaar werk ik met stenen en maak ik beelden. Eerst kleine beeldjes en de laatste jaren steeds grotere.
Ik laat me inspireren door de vorm van de steen ... Ik maak niet iets na .... volg de steen en dan ontstaat er iets ... Soms heb ik het meteen te pakken en soms is het een tijdlang zoeken voordat zich een vorm aandient .... Iedere steen is anders .... en steeds weer ervaar ik de uitdaging van de steen.

 

 


Familie Hottinga

De tuin is ingericht met diverse terrassen waar je zowel in de zon als in de schaduw kunt verblijven.

 

Bekijk hier de foto 's van 26 juni.


Familie de Vries

De symmetrische tuin is in 2004 ontworpen in samenwerking met tuinarchitect Rita van Elp uit Oldemarkt.

Hierbij is rekening gehouden met speelruimtes voor de kleinkinderen.

 

Bekijk hier de foto's van 26 juni.

 

 


Huiswerkhuis

Deze tuin is in 2012 geheel opnieuw ingericht met als doel een rustpunt te bieden aan de leerlingen en hun begeleiders.

 

Bekijk hier de foto 's van 26 juni.

 


meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST