Activiteiten & Actueel

 

24 juli - Avondbezoek aan kwekerij ‘het Binnenland’ in Hulshorst

Op woensdagavond 24 juli vertrokken we om 18.30 uur met 26 mensen naar  kwekerij "Het Binnenland " in Nunspeet. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar Willem Wajer. Koffie, thee en cake stonden al voor ons klaar.

Sommige leden konden niet wachten en namen gelijk al een kijkje bij de phloxen en de salvia's. Deze kweker staat dan ook bekend om zijn enorme variëteit van phloxen en salvia's.

Willem Wajer vertelde tijdens de koffie dat hij 25 jaar geleden met zijn bedrijf begonnen is als tuincentrum en kwekerij met het gangbare assortiment tuin- en perkplanten. De laatste jaren is hij zich steeds meer gaan toeleggen op vaste planten. Het assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 1200 soorten.

Verder hebben zij zich gespecialiseerd in phloxen en salvia's, waarvan zij  zelfs de grootste collectie van Nederland aanbieden. Een groot aantal phloxen en salvia's worden zelf gekweekt. De planten worden zoveel mogelijk in de buitenlucht opgekweekt zodat er sterke planten te koop zijn.

Na dit mooie enthousiaste verhaal gingen we kijken in de kwekerij: het was een prachtig en kleurrijk gezicht al die phloxen naast elkaar.

Er waren ook nog vele andere planten te zien,zoals verschillende soorten hydrangea's, delphiniums, nepetas, heucheras, eupatoriums enz. En in kassen stonden verschillende soorten kamerplanten.

We gingen met volle tassen naar huis en we waren allemaal enthousiast over de uitleg en de ontvangst en natuurlijk over de kwekerij. Al met was het een hele geslaagde avond! 

We kregen allemaal een salvia mee; bij mij staat hij intussen prachtig paars te bloeien.

Maayke Caniels

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST