Groentips & Groeninfo

Evenementen

We verzamelen hier actuele evenementen in de buurt. Via de link in de kop van het artikel gaat u naar de aanbieder van het evenement.


Bloemkunst 2019 met 30.000 bloemen in Kasteel Groeneveld

Bloemkunst van 2018 Zuidkoop Nico Alsemgeest

Van 14 tot en met 22 september 2019 verandert Kasteel Groeneveld in Baarn in een bloemenparadijs met de vermaarde expositie Bloemkunst 2019. In alle stijlkamers, maar ook buiten op het rondeel en in de tuin presenteren de beste bloemarrangeurs van Nederland unieke florale kunstwerken.

Uniek Bloemkunst Evenement

Negen dagen lang staat Kasteel Groeneveld in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Imposante en verfijnde kunstwerken waarin meer dan 30.000 bloemen en planten gebruikt worden, geven elke stijlkamer een eigen cachet. Zo zal de Van der Waeyenkamer gevuld worden met unieke bladobjecten. Ook buiten op het rondeel en in de tuin zijn verrassende kunstwerken te vinden. En als kers op de taart, groenten, fruit en eetbare bloemen in de historische keuken.

Bekijk de folder door op de link te klikkenInitiates file downloadBloemkunst 2019 poster of klik op de onderstaande knop voor meer informatie over het Bloemkunst 2019 evenement.

Klik hier voor meer informatie


Bijenmarkt in Archeon

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september geopend van 10.00 - 17.00 uur

In het Archeon voelen bijen en bijenliefhebbers zich thuis, je vindt er vele bijzondere exemplaren. In Archeon komen de meeste bijensoorten van heel Zuid Holland voor. Wij willen u tijdens dit weekend laten zien hoe u thuis met eenvoudige maatregelen mee kunt zorgen voor een beter leven van bestuivers. Uw bijdrage zorgt ervoor dat de werkgroep bijenlandschap Groene Cirkels Archeon de zorg van bedreigde bijen kunnen verbeteren. Wij organiseren tijdens dit weekend een informatiemarkt in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, het IVN, Groei en Bloei en operatie Steenbreek.

Wil je meer weten over dit weekend of om vrijwilliger te worden bij het bijenvolk Archeon van Bijenlandschap Groene Cirkels neem dan contact op met wiel(at)archeon.nl 

Heb je een museumjaarkaart, dan kun je hiermee het Archeon bezoeken.

Bijenmarkt in Archeon
Bijenmarkt in Archeon

Bijzondere evenementen bij Esveld

Locatie: Plantentuin Esveld in Boskoop

Hydrangea/Hortensiadag Op tweede paasdag, 22 april, komen kwekers samen

Kunst en Groen Kwekers en kunstenaars werken op tweede pinksterdag, 10 juni, samen aan de plantendag en kunstmarkt

Zomerdagen In augustus speelt de hortensia-collectie een hoofdrol; 31 juli, 1 augustus

Kwekersdagen Eerste weekend van oktober, 5/6 oktober

Tuinpad Rijneveld Iedere laatste zaterdag van de maanden maart t/m oktober


Middeleeuwse tuinen

Middeleeuwse tuinen, aardse paradijzen in oost en west is deze zomer dé expositie om te bezoeken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Geniet van verhalen over de middeleeuwse tuin en zijn planten, kruiden en bloemen, van Europa en het Midden-Oosten. Denk aan moes- en siertuinen en aan tuinieren in de Middeleeuwen, lusthoven, het paradijs als tuin en ‘de tuin in huis’. Te zien zijn onder andere eeuwenoude geïllustreerde manuscripten, herbaria, bloementapijten, schilderijen en prenten, opgegraven tuingereedschap, tegeltableaus en servies met bloemmotieven. De tentoonstelling is te zien van 2 mei tot en met 1 september 2019.

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden, www.rmo.nl facebook.com/Oudheden

meer
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant