Diversen
 

Tuinenreis Duitsland-Elzas

juni 2013

Ons verslag

Er was eens…..

lang geleden een jonge vrouw die net getrouwd was met haar grote liefde Hermann. In haar bruidsboeket zat een takje myrte, ze zette het in een glas water. Toen het jonge paar terugkwam van de huwelijksreis waren er worteltjes aangekomen. De vrouw pootte het plantje in een potje met aarde. Het takje groeide en groeide……tot het niet meer in een pot paste en in de volle grond belandde.

... en nu

Nu is het een gigantische boom, 130 jaar oud, die ‘s winters beschermd en verwarmd wordt onder een hoog afdak. De naam van de tuin is Hermannshof, een vrij toegankelijk stadspark door de familie geschonken aan de stad Weinheim.
Het is één van de mooiste tuinen in Europa.

Sprookjesverhaal

Dit is geen sprookje maar een van de vele tuinen die wij zagen op onze Elzas/Süd -Baden reis. Je viel van de ene verbazing in de andere, de creativiteit om van oude spulletjes iets moois en grappigs te maken: oude soeplepels en po’s beginnen een nieuw leven gevuld met vetplanten.

Verwondering

En dan in de tuin van Pierrette: het loden dakje van een oude Parijse reclamezuil dat omgetoverd werd tot een kunstobject. Elke tuin had zijn eigen karakter, van gezellig-romantisch tot stijlvol oosters.

Inspiratie

Er viel heel veel te leren van deze ervaren, inspirerende en creatieve tuinvrouwen en – mannen. Veel te genieten van het landschap, de tuinaanleg en de aanplant, al het lekkers –zuid-duitse wijnen en véél kuchen!

Veel dank ook aan de wegbereidsters, Jos en Ans, de charmante en deskundige reisleidster Claudia, die ons door haar geboorteland voerde, en de chauffeur Ger, die ons met vaste hand heen en terug bracht.

Het waren bijzondere dagen die ons lang bij zullen blijven!

tekst: Ietje Waller
foto's: Jos van Zoggel

Download hier het dagboek tuinreis van Claudia>>

meer

Geslaagde groepsreis

groepsfoto Piet van de Klundert
foto Piet van de Klundert
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST