foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Uden

Fijne vakantie


VOOR IEDEREEN EEN FIJNE ZOMER - VAKANTIE GEWENST. 
Tot ziens bij de eerstvolgende activiteit.
.

Extra
Rondleiding expositie en kruidentuin in Museum Krona Uden en 
Emmausklooster in Velp.
(Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op 24 augustus) 
Zie 'Activiteiten & Actueel'.
.

De Bloemschikcursus gaat weer van start. 
De 1e les is op zaterdag 18 september en woensdag 21 september.
NIEUWE LEDEN / DEELNEMERS ZIJN VAN HARTE WELKOM !
Zie Bloemschikken onder 'Actueel & Activiteiten'

 

 

VAN DE VOORZITTER                                             mei 2019

Dit wordt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie. De voorjaarsbloeiers zijn hun bloemenkleed voor een groot gedeelte kwijt, nu is het de beurt aan andere soorten. Verschillende heesters zoals de Rododendron, Azalea’s, Seringen en Cornus staan er kleurrijk bij. Ook de Allium soorten zijn na een aarzelend begin uitgegroeid tot witte en paarse pronkstukken. Het gazon is na het verticuteren en bemesten veranderd in een donkergroen tapijt, dus als fervent tuinman ben ik dik tevreden.

De twee hoogstam kersenbomen in onze tuin, de Udense Spaanse en Mierlose Zwarte hebben zeer uitbundig gebloeid en omdat er weinig nachtvorst is geweest belooft het een prima kersenjaar te worden. Als je gaat googelen zie je hoe deze kersen er uit zien. Vooral de Spaanse kersen zijn een delicatesse bij yoghurt, pudding of ijs. Nu maar hopen dat de spreeuwen en andere vogels de kersen van de buren lekkerder vinden.

De tuincentra kunnen de drukte bijna niet aan, de gevolgen van de droge warme zomer zijn in het voorjaar duidelijk te zien. Vooral de planten die met hun wortelstelsel boven in de grond blijven hadden het zwaar te verduren. Daarbij komt nog de ellende van de Buxusmot, momenteel worden noodgedwongen veel haagjes gerooid, de vraag naar vervangende heesters is enorm.

Op de ruilbeurs was het weer gezellig druk ondanks de warmte en een lange droge periode. Veel vaste planten en heesters zijn weer van locatie veranderd en zullen in het begin moeten aarden.

Ook het bloemschikseizoen zit er weer op, een grote groep actieve dames hebben weer leuke creaties gemaakt in de afgelopen maanden. Zo af en toe ging ik een kijkje nemen, het enthousiasme, fanatisme en de gezelligheid op deze avonden was geweldig. Het wachten is op de eerste mannelijke deelnemer, wie durft het aan om te bloemschikken bij deze leuke groep? Bij deze wil ik Lotte en Maria heel erg bedanken voor hun wijze van lesgeven en begeleiden van onze bloemschiksters.

De Open tuinendag op 22 juni in Boekel en Venhorst belooft weer een leerzame, kleurrijke en ontspannende dag te worden. Verder in deze nieuwsbrief meer informatie.

Onze tuinreis op 29 juni naar Brummen en Dieren is een echte aanrader. Drie geweldige tuinen worden bezocht met als afsluiter een bezoek aan de oude kwekerij van Romke van der Kaa. Een kwekerij met een mooi assortiment. Zoals gebruikelijk sluiten we de tuinreis af met een diner in het Witte Huis in Zeeland.

Tot slot wens ik alle leden en familie een geweldige vakantie toe, en als je tijdens de vakantie mooie planten of tuinen ziet, maak gerust wat foto’s. Dit zou een echte meerwaarde zijn voor onze nieuwsbrief en website.

Nico Rovers.

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915