Groentips & Groeninfo

In november waren Louis Decae van de Tuinheeren (en zijn vrouw Marja) te gast bij ons om uitleg te geven over onderhoud van tuingereedschap. De aanwezigen mochten zoveel gereedschap meebrengen als ze wilden.

Louis startte met uitleg over het gebruik  van de verschillende soorten snoeischaren.  Ook liet hij een aantal hulpmiddelen  zien die praktisch zijn in het  gebruik, zoals een snoeischaar die op hoogte gebruikt kan worden en korte  steelschepjes.  Daarna was er uitleg over het onderhoud van de snoeischaar. Het belang van het schoonhouden (mag gewoon  onder de kraan), het desinfecteren met  alcohol, het slijpen. Dit laatste mochten  we allemaal ter plekke uitproberen. 

Voor iedereen was er een diamantvijl  aanwezig om mee te oefenen. Voor het  soepel houden van je schaar doet een  drupje olijfolie wonderen. Wie vragen had kon terecht bij Louis voor persoonlijk  advies. Ook het onderhoud van de heggenschaar, kantenknipper en de spa kwam aan de orde. Er was uitleg over het belang van het beschermen van het hout bij tuingereedschap tegen water (regen). Dat gebeurt met lijnolie.

Er waren producten van de Tuinheeren aanwezig. Belangstellenden konden die aanschaffen om zo thuis het tuinieren makkelijker te maken. Al met al een heel leerzame en gezellige avond. 

 Annette Zirkzee

 

 

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915