foto's
home

Tuinendagtocht 29 juni 2019--------------------------Er zijn nog plaatsen vrij!!

Tuinendagtocht op 29 juni

Ook voor deze tuinendagtocht hebben we weer drie leuke tuinen kunnen vinden, waarvan de eigenaren enthousiaste tuinders zijn.

Als eerste bezoeken wij Ons Buiten, Kraanven 10 in Loon op Zand. Achter de typische Brabantse boerderij heeft de fam. Van den Hout een bijzondere tuin aangelegd. Als u binnenkomt door het poortje naast het huis, valt als eerste de grote vijver op, die zich in volle glorie toont. Dichtbij het huis is een rotstuin en een kruidentuin. De bloeiende borders lokken u verder de tuin in en via het wandelpad komt u op het terrasje aan het water. De rest van de tuin mag u zelf ontdekken.

Om half twaalf worden we bij De Dijkgaerd, Zuid-Hollandse dijk 1 in Kaatsheuvel verwacht. In deze liefhebbers tuin van 6.200 m2 liggen rondom het huis tuinkamers op kleur: een witte tuin, een blauw-gele tuin en een purperen tuin. Rust is er bij de vijvertuin. Verscholen achter de blauwe muren ligt de groene tuin. Hier zijn nauwelijks bloemen te vinden, een groot verschil met de aanliggende vurige tuin. Ad en Joke Vos zullen ons van harte welkom heten en hier zullen we ook de lunch gaan gebruiken.

De Tuynkamer, Vaartweg 35 in ’s Gravenmoer is om 14.00 uur aan de beurt. Lopend door de poort wandelen we over de oude kasseitjes langs de grote potten met Agapanthus, de trots van Peter en Anne Marie van Woensel. Daarna ziet u deze tuin in zijn volle pracht. De borders in fraaie kleurencombinaties draperen zich langs het gazon en u waant zich in een Engelse cottagetuin. Bijzondere bomen geven structuur en hoogte aan de tuin. Diverse hagen verbergen geheime 'tuynkamers': de rozentuin, de vijvertuin, de stille grijze tuin en een blauw-gele bordertuin. Rust uit in het romantische rozenprieel of bij de Victoriaanse orangerie en geniet van het uitzicht.

Op de terugweg gaan we langs bij kwekerij Van Houtum, die op ecologische wijze al 20 jaar planten kweekt. We zijn op een eerdere tuinenreis al eens langs geweest bij deze kwekerij, naast het Arboretum Von Gimborn, maar we vinden het de moeite waard deze kwekerij nog eens te bezoeken. Meer informatie? Klik hier! 

Naar boven

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

21
Jul
MALVACEAE
20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen