Diversen

Reisprogramma en -details

Tuinen in Berlijn - 15 t/m 20 juni 2014

Reisprogramma

zondag 15 juni

Vertrek vanaf parkeerplaats Prinsentuin College (Frankenthalerstraat 15 te Breda). Lunchpakketje meenemen voor de eerste dag. We gaan richting Hannover met een koffiestop onderweg en een bezoek aan Herrenhäusergarten. Om 17.30 uur aankomst in 4-sterrenhotel Schlossmühle Quedlinburg.

maandag 16 juni

Op weg richting Berlijn bezoeken we de tuin van Dora Wiederholt in Michendorf. Daarna de tuin van de beroemde kunstenaar Max Liebermann in Wannsee. Een tuin die hij zo vaak geschilderd heeft - een schilderachtige huis- en parktuin. Een droom van een Villa waar de kunstenaar zich aan het begin van de 20e eeuw terugtrok van het drukke bestaan in Berlijn. Hier gebruiken we de lunch.

dinsdag 17 juni

Vandaag bezoeken we de tuinen in en om Berlijn o.a. de tuin van Jutta en Gerd Habermann. Daarna de Staudengarten van Marianne en Detlief Lubke met een voor ons gereserveerde lunch, bij mooi weer in de tuin. In de middag gaat u de tuin van Herrn Fiedler en Blesing bezoeken. Om 18.00 uur aankomst in 3-sterren Hotel Econtel.

woensdag 18 juni

Bezoeken we eerst Königliche Gartenakademie Berlijn met een rondleiding en een gereserveerde lunch. In de middag privé tuin van Beate Hamembski (foto) in Zühlsdorf òf eventueel rondrit Berlijn. Aankomst Hotel Econtel in overleg reisleiding.

donderdag 19 juni

Na het ontbijt vertrek uit het hotel, bagage gaat weer in de touringcar. Vandaag rijden we naar Schloss Sanssouci in Potsdam. Daar is ruime gelegenheid om park en Schloss te bezoeken. Vrije lunchgelegenheid aanwezig. In de middag wordt Foersten Garten bezocht. Voor de overnachting vertrekken we naar Quedinburg.

Vrijdag 20 juni

Na het ontbijt uitchecken en met de bagage weer in de touringcar. Onderweg richting Breda een bezoek in Bedburg-Hau (vlakbij Kleef): de tuin van Manfred Lucenzen en Klaus Bender. We kennen hen van afgelopen jaar in Groei en Bloei-magazine! Afscheidslunch onderweg en we verwachten omstreeks 19.00-19.30 uur in Breda te zijn.

meer

Reisbrochure

Download de flyer met het reisprogramma (pdf / 4,2MB)>>

Prijs

Vanaf 25 deelnemers € 830,00
30 deelnemers € 790,00
35 deelnemers € 750,00

Dit is de reissom p.p. in een 2-pers. kamer.

Toeslag 1-pers. kamer € 120,00

Inbegrepen

  • 5 nachten hotel incl. ontbijt en 3 gangen diner
  • 3 lunches
  • Vervoer
  • Reisleiding (Claudia)
  • Entree van de tuinen
  • Afscheidslunch onderweg
  • Programmaboekje bij vertrek
Inschrijven en informatie

Tot en met 1 maart 2014 bij mw. Jos van Zoggel - T: 0168 - 452339

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST