Verslag Algemene Ledenvergadering 25 maart 2015

Van de 66e  jaarvergadering hieronder enkele punten.
Het volledige verslag (notulen vergadering) kunt u lezen door op deze link te klikken.

Afscheid

Afscheid werd genomen van Martha Rosier (bloemschikken), Joost Hoogendoorn (Open Tuinen, Tuinkringen en Plantenruilbeurs) en secretaris Lieneke Hubrechsen. Welkom werd geheten als nieuwe secretaris: Jacqueline Hamelink.

Erespeld

Willy de Nooijer is al 32 jaar lang enthousiast coördinator van Floralia en zij weet ieder jaar weer opnieuw kinderen en vrijwilligers te enthousiasmeren; het Floraliaproject blijft ongekend populair. Ook gaat zij met de tijd mee, getuige een Power Point Presentatie, aan de tijd aangepaste certificaten voor de leerlingen, een mooi boekje over Pelargoniums etc. Om die reden komt Willy in aanmerking voor de “erespeld voor grote verdiensten”. Daarom was de heer Flip van Leeuwen, algemeen secretaris van de Vereniging Groei & Bloei, hier aanwezig. Hij speldde samen met onze eigen voorzitter Willy de zilverinsigne met robijn op en overhandigde haar het bijbehorende certificaat. Onder luid applaus bedankte Willy allen hartelijk en gaf aan dat zij de speld mede opdraagt aan haar vrijwilligers. Zie bijgaande foto. In het foto album meer beelden hiervan (zeer binnenkort).

Klikt u op uitgebreid financieel verslag 2014 (pdf formaat) voor verslag 2014 en begroting 2015 door onze penningmeester Dolf de Nooijer. Voor de notulen van de vergadering klikt u hier.

In de pauze  een Power Point reportage van de activiteiten van de commissies in 2014. Klikt u hier voor deze Presentatie (pdf formaat).

Lezing 't Hof Ravestein.

Na de pauze hield mevrouw Van Montfrans, de huidige bewoonster van 't Hof Ravestein, een lezing.
Aan het eind van een doodlopende weg bij Grijpskerke ligt 't Hof Ravestein. Op die plek wordt al eeuwen gewoond en het heeft naar alle waarschijnlijkheid behoord tot de bezittingen van Anna van Bourgondië-Ravestein. Aan het eind van de zeventiende eeuw begonnen de toenmalige eigenaren met plannen voor een buitenplaats, met tuinen en vijvers. Later werd het weer een boerderij. Nu is er weer een tuin; de kern van de oude buitenplaats (3,2 hectare) is hersteld. Het gebied is nu een Archeologisch Rijksmonument met natuurwaarden.
Na haar lezing was het mogelijk om het pasverschenen boekje te kopen en het door haar te laten signeren.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten of andere nieuwtjes van de afdeling Walcheren dan kunt u zich gratis abonneren op de email nieuwsbrief.

Bezoekt  ook eens de pagina van onze adverteerders voor informatie, advies, producten (soms met kortingen).

MEER OVER VOORDEEL VOOR LEDEN? Klikt u hier.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919