Groentips & Groeninfo

Sneeuwklokjes, over bloemen, galanthofielen en andere zaken

Sneeuwklokjes behoren tot de meest geliefde bolgewassen. Jaarlijks vinden er in binnen- en buitenland sneeuwklokjesevenementen plaats en verzamelaars en galanthofielen ontmoeten elkaar op de vele reizen die worden georganiseerd.

Het boek bevat een alfabetisch overzicht van 500 verschillende sneeuwklokjes. Dit is het eerste boek waarin de nieuwe officiële classificatie is opgenomen, gebaseerd op cultivargroepen. Het tweetalige boek (Nederlands/Engels) bevat portretten van kwekers, verzamelaars en andere liefhebbers van het sneeuwklokje en staat boordevol informatie over geschiedenis, kweken en ziektes.

Het eerste boek dat auteur Hanneke van Dijk over dit onderwerp maakte, Sneeuwklokjes, was een groot succes, was in korte tijd uitverkocht en werd ook in het Duits vertaald. Een absolute must have voor iedereen die van sneeuwklokjes houdt, zowel de professionele kweker als de doorsnee tuinier en liefhebber! Voor de verzorging en culturele aspecten van het sneeuwklokje kan "Sneeuwklokjes" (2003) van dezelfde auteur geraadpleegd worden.

Auteur
Druk
Uitgever
ISBN 10 cijfers
ISBN 13 cijfers
Aantal bladzijden
Prijs
Hanneke van Dijk en Gert-Jan van der Kolk
Eerste druk, april 2011
Terra
9089892435
9789089892430
160
€ 37,18

februari 2014

Naar boven

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST