Groentips & Groeninfo

Vroeg er bij in de wintertuin

"Dikwijls stel ik me voor hoe plezierig het zou zijn het jaar naar eigen smaak in te delen. (..) Ik neem dan een schaar en knip vastberaden en met een zekere wellust de dagen van 10 december tot 10 maart weg. Na 10 december - als de sinterklaasrommel is opgeruimd - volgt dan 11 maart: radijs zaaien en tuinbonen leggen". "De hovaardij van de mens kent geen grenzen!"

Gelukkig heeft de auteur niet de macht in te grijpen in onze kalender. Ze bedenkt zelfs dat het een lievelingsprobleem is: kleur en afwisseling in deze donkere maanden Het is een heel plezierig boekje. Wat gebeurt er in de tuin, wat kan er allemaal. Dat blijkt heel veel. En dat wordt getoond met prachtige tekeningen.

De allereerste sneeuwklokjes, irisjes, krokusjes, de zomers geurende chimonanthus, anemoontjes en leverbloempjes. Het boekje geeft hoofdstukken als: Winterbloeiende bol en knol gewassen; winterbloeiende vaste planten; vaste planten met mooi blad in de winter; vroegbloeiende en wintergroene heesters; winterbloeiers- niet voor de tuin (maar daarbuiten). Het leest prettig. En ik kijk vriendelijker en tevredener de komende maanden naar "mijn" wintertuin.

Auteur
Druk
Uitgever
ISBN 10 cijfers
ISBN 13 cijfers
Aantal bladzijden
Prijs
Hanneke van Dijk en Gert-Jan van der Kolk 
1976 
Terra
9062551025
9789062551026
80
Variabel. Alleen tweedehands verkrijgbaar

Gerda Meijerink (afdeling Enschede), november 2012, bijgewerkt februari 2014

Naar boven