Groentips & Groeninfo

Een tuin à la Ton

"Een inspirerend boek over een bijzondere wijze van tuinieren."Zo wordt dit boek op de voorzijde aangeprezen En terecht! We hebben vorig jaar de inspirerende avond gehad waarin Ger Tabak, de levenspartner van Ton ter Linden vertelde over het tuinieren van Ton.

Tuinieren en schilderen zijn een levensbehoefte van Ton. En Ger maakt prachtige foto’s. Van de borders, de bloemen : de paletten van kleur. "Tuinieren á la Ton is geen methode maar een manier van denken". Zo leidt Hanne Cannegieter het boek in. Zij is degene die dit boek heeft samengesteld. Samen met Ton en Ger: ”.. zonder de intense wisselwerking met hen beiden had het nooit deze vorm gekregen”.

Het boek beschrijft de tuinen in Ruinen. Het boek dateert uit 1997. En wij weten dat sindsdien Ton en Ger tweemaal zijn verhuisd. Maar de manier van tuinieren is toch onveranderd . Dat maakt dit boek zo aantrekkelijk. Het ontwerpen van een tuin, het kiezen van de beplanting. Schilderachtige borders, voorbeeldborders. Wetenswaardigheden , onderhoud en begeleiding van een tuin á la Ton. Deze hoofdstukken worden behandeld Met de mooie foto’s erbij van Ger Tabak Al meer dan 10 jaar oud maar nog steeds een aantrekkelijk boek.

Auteur
Druk
Uitgever
ISBN 10 cijfers
ISBN 13 cijfers
Aantal bladzijden
Prijs
Ton ter Linden 
Eerste druk juni 2001 
Kosmos Uitgevers
9021593262
9789021593265
144
€ 19,95 (alleen tweedehands verkrijgbaar)

Gerda Meijerink (afdeling Enschede), mei 2013, bijgewerkt 2014

Naar boven

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST