Groentips & Groeninfo

Op deze pagina verzamelen we voor u links naar interessante websites. Mocht u zelf op een leuke website stuiten, mail dit dan naar de webmaster.

Tuin op het web

Tuin op het web maakt tuinieren nog leuker

De gloednieuwe website Tuin op het web maakt het ook in deze wintermaanden mogelijk om met jouw tuin aan de slag te gaan. Borders indelen op kleur hoogte en bloeitijd, eigen tuinfoto’s uploaden en contact leggen met andere mensen met groene vingers. Achter je computer kun je nu tuinplannen maken voor het komende tuinseizoen.
Met het online tuinarchief en het weblog van Tuin op het web wordt tuinieren nog leuker. Welke planten staan er in mijn border? Hoe doen andere tuinliefhebbers dat? Wanneer moet ik snoeien? Antwoord op die vragen krijg je wanneer je lid wordt van deze nieuwe unieke website: www.tuinophetweb.nl

Gemaakt door een tuinliefhebber
Tuin op het web is gemaakt door Margot Huijbregts van Webstap “Met tuinieren als hobby en 48 jaar jong, ben ik in 2012 begonnen aan dit uitdagende en enorm leuke online tuinproject.

Voor beginnende en ervaren tuiniers
“Het indelen van borders was voor mij, een beginnende tuinierder een leuke, maar ingewikkelde puzzel.

Database met plantenkaarten
De database met plantenkaarten maakt het mogelijk om snel plantenkaarten naar het eigen tuinarchief te kopiëren.

Plantenlijst per border en zoeken in het eigen tuinarchief
Het is mogelijk om maar liefst veertig borders in kaart te brengen.

Privé of openbaar
Nog zo’n goede optie van deze website, is de mogelijkheid om te kiezen of iets openbaar mag zijn, of achter een inlogcode privé moet blijven.

Laat je inspireren en bekijk voorbeelden van tuinen
Leden van Tuin op het web krijgen een persoonlijke webpagina waarin de eigen tuin in beeld wordt gebracht. Hier is een overzicht te vinden van alle (openbare) gegevens die door de tuineigenaar in kaart werden gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margot Huijbregts, tel 033 277 30 70

 

Veilig tuinieren

Tuinieren kan een heerlijke hobby zijn. Af en toe lekker de tuin in en zien hoe er iets moois ontstaat. Nu is het poten van planten niet bepaald risicovol, maar bij het snoeien van takken of die hoge heg en het doorhakken van takken moet u al een stuk beter opletten.
Met een snoeischaar, takkenschaar, snoeizaag of heggenschaar kan er veel mis gaan. Ook grasmaaien met een grasmaaier, -trimmer of bosmaaier brengt onverwacht veel risico’s met zich mee. Verder kan verkeerd onderhoud van het gereedschap of het veranderen van een instelling terwijl de bewegende delen nog niet tot stilstand zijn gekomen, linke situaties opleveren.
Helaas zijn er ook nog steeds veel mensen die met blote handen een tak of voorwerp uit een messenconstructie halen. Serieuze verwondingen zijn het gevolg. Kijk op de website voor veiligheidstips en tuinieren wordt weer een ontspannen klus!

http://www.veiligheid.nl/tips-en-advies/tuinieren

www.tweedehandsplanten.nl

 

Wat gebeurt er over het algemeen wanneer een tuin wordt veranderd of (opnieuw) wordt aangelegd? Inderdaad de ‘oude’ planten verdwijnen vaak in de groencontainer. Dit gebeurt meestal ook in het vroege voorjaar wanneer vaste planten die te groot zijn geworden worden afgestoken. Zonde! Waarom niet hergebruiken?! Dit gebeurt op grote schaal met allerlei verschillende artikelen, dus waarom dan ook niet met planten?
Deze website is ook bedoeld voor verzamelaars van bepaalde plantensoorten. De website moet een digitaal trefpunt voor plantenverzamelaars worden. Naast het aanbieden van planten bestaat de mogelijkheid om aan te geven welke plant in uw collectie nog ontbreekt en waar u dus naar opzoek bent.

Hoe werkt de website?

Wanneer u planten en/of aanverwante artikelen ter ruil of voor een bepaald bedrag wilt aanbieden dan kunt u als particulier op de website www.tweedehandsplanten.nl/ gratis een advertentie plaatsen. Andersom kan natuurlijk ook, via een advertentie kunt u ook aangeven dat u op zoek bent naar een bepaalde plant en/of aanverwant artikel.
Hoe dat in zijn werk gaat, leest u op de website.
Tip van de webmaster: werkt de link in het artikel niet, typt u dan de naam van de website www.tweedehandsplanten.nl in uw browser, dan werkt de link meestal wel.

Groei & Bloei webwinkel

Nu handig vanuit huis winkelen voor uw tuin. Met iedere maand aanbiedingen. Neem daarom snel een kijkje in de nieuwe webwinkel van Groei&Bloei: op www.groei.nl of www.groeiwebwinkel.nl


IVN / Zuid Kennemerland - Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer 

Het NMCH en hun website groeien stapsgewijs uit tot hét kenniscentrum op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid voor bewoners, organisaties, bedrijven en instellingen in Haarlemmermeer. Het NMCH streeft naar een maximaal leefbaar en duurzaam Haarlemmermeer met maatschappelijke verankering van duurzame ontwikkeling in eerste instantie in Haarlemmermeer, maar met oog voor de regio. Daarbij wordt rekening gehouden met de drie P’s: People (mensen), Planet (aarde/milieu) en Profit (economie, welvaart). Zijn deze in harmonie dan wordt gewerkt aan een duurzame ontwikkeling. Meer informatie op www.nmch.nl

 

Herinnert u zich nog de kwekerij van Wim en Wilma Timmermans tijdens onze 2e bustocht naar Noord-Brabant? Ze hebben ook een mooie website: www.wimtimmermans.nl

Tuinen Mien Ruys
www.mienruys.nl

De Nationale Proeftuin
www.denationaleproeftuin.nl

Buiten-gewone eetbare planten
www.denieuwetuin.be
De nieuwe tuin is een kleine en beetje eigenzinnige kwekerij. Spelen met smaak, kleur en een zorgeloze kweekwijze.

Vergeten eten
www.vergeteneten.nl
Website van het Genootschap der Vergeten Groenten. Zij willen graag stimuleren dat oude smakelijke rassen meer en meer geteeld worden. Bij Vreeken's Zaden zijn Vergeten Groenten te koop. www.vreeken.nl

Plantenvinder
www.plantago.nl/plantindex/index.htm
Plantindex met overzicht van plantennamen, foto's en verkooppunten.

Open tuin agenda
www.opentuinagenda.nl
Op de site van Shera kunt u allerlei tuinactiviteiten vinden.

Startpagina voor open tuinen
http://opentuinen.startpagina.nl/

Kwekerij Spitsbergen - Willemsen
www.hemerocallis.nl

Kwekerij Bastin (Roger Bastin)
www.bastin.nl
Schrijver van Puur Mediterraan tuinieren

Park van Beervelde
www.parkvanbeervelde.be

De Heimanshof
1 ha natuurtuin, Wiegerbruinlaan, Hoofddorp
www.deheimanshof.nl

De Drie Wilgen
Als u in Groningen bent, is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan Kijktuin "De Drie Wilgen". Voor meer informatie: www.dedriewilgen.nl

Branchevereniging VHG Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners,  www.historie-hovenier.nl  een leuke website om eens te bezoeken. 

meer
22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…