Groentips & Groeninfo

Naar Kent, Engeland

Oktober 2008. Het werd een heel druk bezet weekend. Om 8 uur 's ochtends vertrek uit Gouda  en 6 uur later ben je met de Eurostartrein in het zuiden van Engeland. 's Middags liepen we rond in de beroemde tuin van Sissinghurst. De herfsttinten overheersten uiteraard. Dat gold ook onderweg, dat gecombineerd met fraai herfstweer, ik bedoel zelfs zon, deed heel aangenaam aan.

De volgende dag bracht opnieuw fantastisch weer. Allereerst de tuin van Goodnestone.  Landschappelijk mooi gelegen, een groot arboretum en een magnifieke ommuurde tuin, een plaatje om te zien. Vertederend was de ontvangst door de 85-jarige eigenares, die zelf de koffie hielp inschenken. Na een tussenstop in Tenderden (een plaatsje waar de tijd heel lang lijkt stil gestaan te hebben) bezochten we Great Dixter Gardens.  Topiari (vormsnoei) van de bovenste plank, een nog ruim bloeiende verzonken tuin en een volop nog bloeiende tropische tuin (gewoon buiten). Je kijkt je ogen uit, tuinliefhebbersharten moeten wel sneller gaan kloppen.

De slotmaandag bracht ons in het kasteel en de tuin van Penshurst. Vooral de kasteelrondleiding maakte indruk.  Daarna weer even snel per trein terug als we waren gekomen.

 

 Rien Lindhout

Naar boven

meer
lupine op IJsland
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST