Activiteiten & Actueel

Bezoektips

Genieten van je eigen tuin is natuurlijk heerlijk, maar het is ook leuk om af en toe ergens ideeën op te doen. Op deze pagina een (willekeurige) verzameling tips met open tuinen, beurzen en plantenmarkten.

Zelf speuren

Al speurend naar interessante bezoektips kwamen we de sites

U kunt hier zelf struinen naar mooie tuinen.

 

De Carishof in Klimmen, La Chambre Blanche in Heerlen, Fancrever Höfke in Sibbe Ijzeren, De Heerenhof in Maastricht, Marni's in Bunde, Van Moeras tot Paradijs in Gulpen en tot slot Schopsheim in 's-Gravenmoeren; genieten van de uitbundigheid én ingetogenheid van zeven onderling zeer verschillende tuinen bij het diepe zuiden van Nederland . Op relatief korte afstand van elkaar zijn deze (Zuid-)Limburgse Droomtuinen alle te bezoeken in één weekeinde; er enkele uitkiezen op een losse zaterdag kan natuurlijk ook. Verademend en schaduwrijk groen, helder, klaterend water en kleurrijke groei en bloei. Diverse mogelijkheden voor koffie e.d. 

Voor de bijzonderheden zelf even op https://www.zuidlimburgsedroomtuinen.nl/ kijken.

Merrigum staat voor een unieke tuinbelevenis waarbij Australische planten centraal staan. Er zijn zo’n 900 verschillende Australische plantensoorten te bewonderen.  

Naast de collectie Australische planten omvat Merrigum een prachtig arboretum met schitterende vijver. Daarnaast vindt u er ook een siertuin, rozentuin, boomgaard en moestuin. Al met al biedt Merrigum een ideale gelegenheid voor het uitbreiden van uw plantenkennis en het opdoen van nieuwe tuin ideeën. Meer inforrmatie: www.merrigum.com

De open dagen 2019 zijn:

14 en 21 juli, 4 en 11 augustus en 1 en 8 september.

Openingstijden van 11.00-17.00 uur:

Entree: €3,50 inclusief koffie/thee

U vindt Merrigum op Dries 22, 6086 AW, Neer (Gemeente Leudal – Limburg) Telefoon: +31 (0) 475 494 881

info@merrigum.com

De oudste tuin van Nederland bij Kasteel Huis Bergh

 

Al in 1461 wordt melding gemaakt van een tuin bij Huys Bergh en daarmee is het de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland die in opzet nog bewaard is gebleven. Na een traject van herinrichting en onderzoek is in 2017 de nieuwe kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh geopend. Het ontwerp is gebaseerd op een kaart uit 1727. Tevens is er een tentoonstelling gewijd aan de rijke geschiedenis van de tuin met zijn fonteinen, beelden bloemen- en moestuin.

Kasteel Huis Bergh, Hof van Bergh 8, ’s Heerenberg, www.huisbergh.nl

Voor de openingstijden kunt u het beste kijken op de actuele site van het huis. de bezoektijden wisselen.

De entree bedraagt 13,50 euro. (museumkaart gratis)

meer

Bezoek eens een open tuin of een beurs

Een tuin moet altijd een beetje in beweging blijven. Nieuwe planten, misschien een keer een nieuwe border of net dat ornament wat perfect in je tuin past. Ga er op uit en laat je inspireren.

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923