Groentips & Groeninfo

Zaailingen

Zo medio april ga ik zaaien. Want wilde plannen met het inrichten van de tuin en hebzucht naar flink wat nieuwe soorten tomaten (10), ik ga ervoor.

Er wordt gezaaid dat het een lieve lust is. Klimleeuwenbekjes met GROTE blauwe bloemen bij mijn gele clematis. Moet leuk worden dus. U ziet mijn geestogen zijn zeer fantasierijk bezig. Dus in mijn kleine kasje op mijn balkon worden de zorgvuldig gemerkte champignonbakjes neergezet en liefdevol begoten met een klein geel gietertje met een fijn broesje. Dit voorkomt dat je te veel water geeft en dat de zaailingen omknakken en mij dan de volgende dag zeer zielig aankijken. Ook de potgrond met wat zand erdoor helpt.

Maar weet u? Heeft u ook wel in de Karwei gestaan en zand willen hebben? Vruchteloos plukken aan de punt van een 25 kg zware zak en dan begrijpen dat het zo niet gaat lukken met de fietstas en al helemaal niet met de fiets naar de tuin krijgen.

Zakken parkietenzand is wel heel wat gemakkelijker en dat lukt ook en die passen wel in de fietstassen. Dan het reguleren van de temperatuur, klepje omhoog in de ochtend en vastzetten, dat natuurlijk NIET vergeten. Als dat te binnen schiet op mijn werk dan 's avonds als een gekske naar huis fietsen en dan zien dat de zaailingen toch bijna 50 graden celsius overleven. Poe poe.

Gelukkig gebeurt dit niet vaak. Dan zijn er natuurlijk de slakken die jouw inzet en al de moeite herkennen en dan alles met veel yum yum opvreten. Koperdraad er om heen en nog veel slakken korrels ( mits niet genuttigd door de muizen) en dan wil toch veel lukken. Ook dit jaar heb ik vanwege het zachte voorjaar mooie zaailingen, dus binnenkort, bedolven onder zaailingen, ziet u mij slingerend naar de tuin gaan. Wachtend op de bloemen en pompoenen en tomaten.

Hilde Schouten

meer

 

 

 

22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…