Foto's

Dagreis Walcheren

Als eerste bezochten we Rammekenshof, die in 2012 de mooiste tuin van Nederland was. “Rammekenshof” is een dynamische bloementuin gelegen rond en achter een Zeeuwse woonboerderij. Rond de boerderij is het een cottage-achtige tuin.
Daarna gingen we naar de tuin “ ’t Hofje” in Biggekerke en genoten van het vrij  uitzicht over  het landschap. Dit was ook een prachtige tuin met een schilderachtig boerderijtje. De cottage achtige borders zijn voornamelijk in roodtinten opgezet waarin veel wuivende siergrassen zijn opgenomen. In de tuin zijn rond de 150 soorten rozen verwerkt.
Na de lunch vertrokken we naar  Koudekerke naar de “Houtenhandsche hof”. Dit is een perceel van 4.500 m2 met diverse strakke tuinen, waarin gevarieerde borders zijn gerealiseerd met een keur aan vaste planten, een grote natuurvijver, de bestaande lommerrijke boomgaard en een grote moestuin waar ouderwetse groenten worden geteeld. Achter het huis is de sfeer van een cottagetuin, overwegend in de kleuren lila, paars, blauw en wit.
Ons toetje deze dag was de “Tuin aan de kust”. In deze ecologische tuin, die voortdurend in ontwikkeling is, wordt gespeeld met de natuur en gewerkt met contrasten. Een berceau van peren leidt naar het gedeelte van de tuin met een natuurlijke uitstraling. Hier is o.a. een kikkerpoel en een groentetuin afgezet met kruiden
 
 
meer

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST