Diversen

Tuinbericht van Annemarie (50)

Tuinieren in Westerwolde                                          29 augustus 2014

En dan is het al weer bijna september! Ik kan haast niet geloven dat de maanden zó snel voorbijgaan. Aan de andere kant heb ik het gevoel dat deze zomer eindeloos lang heeft geduurd. Het heeft zo z’n voordelen om te wonen in een gebied waar het toerisme een belangrijke bron van inkomsten vormt. Vanaf half april tot ver in oktober wordt er ieder weekend ergens wel iets georganiseerd om de verwende vakantieganger te paaien. En voor de mensen die hier wonen is het een leuke gelegenheid om de sleur van het dagelijks bestaan te onderbreken.

Zo was er afgelopen maand een weekend voor liefhebbers van oude voertuigen, net over de grens, in Drenthe. Zaterdag was mij de dreiging van overtrekkende buien te groot, maar zondag greep ik mijn kans toen buienradar een droge middag voorspelde. Weinig wind, blauwe lucht en niet te warm: ideaal weer voor een fietstochtje dus. En oude auto’s mag ik graag zien. Ik houd ook van de trots waarmee de eigenaren hun voertuig vertroetelen, er alles voor over hebben om het in goede staat te houden en het dan ook graag willen showen op plekken waar ze niet iedere dag komen. Deze keer dus in Roswinkel. De krant beloofde zo’n honderdvijftig voertuigen en deelnemers van ver over onze grenzen. Ik moest even zoeken maar uiteindelijk kwam ik, geëscorteerd door een groep motorrijders, bij het terrein waar het allemaal gebeurde. Via een bruggetje over een oude beek werden bezoekers naar een kraam gedirigeerd waar twee euro tol geheven werd. Over een zandpad, tussen de velden door, kon men vervolgens naar het showterrein. Ik werd opgenomen in een stoet goedgevulde, slecht geklede, sjokkende bezoekers die zwijgend de laatste paar honderd meter aflegden. Een dikke walm van frituurvet kwam me tegemoet. Met mijn fiets aan de hand vormde ik een behoorlijk obstakel en mijn eerste zorg was dan ook om ergens een plekje te vinden waar ik haar zó kon stallen dat ik haar ook nog terug zou kunnen vinden. Twee uur later had ik één Cadillac, zes antieke Kevers en honderddrieënveertig oude landbouwvoertuigen bewonderd. Het was een leerzame middag.  

Het eerste weekend van september keren rond het
Klooster Ter Apel de Middeleeuwen even terug. Deze
keer met als thema “Het kind in de Middeleeuwen”.
De weersvoorspellingen zijn goed, de deelnemers
hebben er veel zin in en ook ik zal me op zaterdag
n passende kleding opstellen achter een tafel met
interessante, afgeprijsde boeken. Weliswaar gemaakt
in de tijd dat de boekdrukkunst al lang geleden was
uitgevonden, maar qua inhoud wel passend bij het
evenement. Op zondag ben ik in Utrecht te vinden,
als de succesvolle schrijfster Joanna Beem uit de stal
van uitgeverij Booklight. Daar zal, tijdens de Uitmarkt,
het nieuwe boekenseizoen feestelijk worden geopend. En ja, als ik ooit nog beroemd wil worden zal ik daar toch mijn gezicht moeten laten zien. Enfin, daarna kan ik me gelukkig weer volop gaan bezighouden met mijn tuin. Ik heb me, tegen al mijn principes in, voorgenomen volgend jaar toch maar iets te gaan doen met dahlia’s. Eigenlijk vind ik het stijve, truttige bloemen. Maar op de één of andere manier passen ze wel, hier in mijn tuin in Westerwolde.

Annemarie van der Hoeven

Naar boven

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923