Foto's

Kerstbrocante

Kerst met bloemen!

De theaterzaal in De Halle in Axel was bijna propvol. Iedereen in spannende verwachting van wat komen zou! Voor de Sint en zijn Pieten was het echter nog te vroeg:  

Fred Verhaeghe met 10 van zijn studenten gingen het maken van diverse soorten kerstbloemstukken demonstreren.

Tijdens deze demonstraties bleek dat de studenten een geheel eigen kijk hadden op het maken van kerstbloemstukken, waarbij een houten raamwerk, steenkool, binnenbanden, recycle plastic, witte lijm, schors en stapels met bladeren werden gebruikt.  

Tijdens deze Grote Kerstbloemschikdemonstratie maakte Fred zelf ook een tiental bloemstukken. Hij liet duidelijk zien hoe de stukken gemaakt werden en gaf tijdens het maken ervan, de nodige tips om op eenvoudige en soms ook op een goedkope manier de mooiste kerststukken te maken. Het werd  een leerrijke avond met veel tips!

Met deze voorbeelden en de foto’s welke hierbij staan kunt u zelf aan de slag om fantastische bloemstukken voor de Kerst te maken. De stukken ogen professioneel, maar zijn met enige ervaring zelf goed te maken. U zult grote bewondering oogsten met uw mooie kerstdecoratie!

Wij hebben Fred Verhaeghe al diverse keren kunnen zien tijdens demonstraties in Brugge en Brussel en in 2009 heeft hij voor Groei & Bloei een Paas-demo gegeven.

Fred is leraar bloemsierkunst van de Provinciale Tuinbouwschool te Kortrijk. Hij was o.a. winnaar van de wedstrijd ”Tuinen van de 21e eeuw”  tijdens de Gentse Floraliën 2005, kreeg de 2e prijs bij de Euroflora Genua 2006 en won de 1ste prijs met zijn leerlingen met “Een tuin met ballen” tijdens de Gentse Floraliën 2010. 

Fred en zijn leerlingen versierden verschillende bloemversieringen en events. Hierbij springt in het oog de versiering van het Parlement te Brussel voor de eedaflegging van Koning Filip vorig jaar op 21 juli 2013. In overleg met de voorzitter van de (Belgische) Kamer en de voorzitster van de Senaat werd het binnenplein en het volledig Parlement door hem bebloemd.  De boeketten ter gelegenheid voor de Eedaflegging voor Koningin Mathilde, Koningin Paola en Koningin Fabiola werden eveneens door hem gemaakt. Fred is begeleidend leerkracht bloemsierkunst met prijswinnaars onder studenten tijdens jaarlijkse deelname aan de Kersthappening te Brugge en Alden Biesen. Een deel van deze studenten welke goed scoren op internationale wedstrijden, waren ook aanwezig.  

Een impressie van de avond kunt  u ook vinden onder het filmpje.

 

Zie www.groendecoratie.be van de Provinciale Tuinbouwschool in de map bloemschikwedstrijden, realisaties bloemversieringen, unieke events door de jaren heen en het archief...

 
meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST