Activiteiten & Actueel

De lezing van Martje van den Bosch gemist? Het filmpje geeft een leuke impressie!

 

 

De beleving van kleur in de tuin

Een tuin is bij uitstek een plek om te genieten en rust te vinden, maar ook een plek die nieuwe energie geeft. Hoe we een tuin waarderen en de kleuren erin ervaren, wordt mede bepaald door wat we mooi vinden. Iedereen beleeft kleur anders, dat zegt iets over de persoon en het zegt iets over de kleur. Factoren die daar een rol in spelen, kwamen uitgebreid aan de orde, evenals de eigenschappen en effecten van kleuren. Een voorbeeld: zet blauwbloeiende planten achterin als je je tuin groter wilt laten lijken. De kleur blauw schept afstand. Wil je je tuin juist kleiner laten lijken, zet dan roodbloeiende planten achterin, want de kleur rood komt naar je toe.

Aan de hand van prachtige foto's van de Tuinen in Demen was er veel aandacht voor - de kleuren van - beplanting, niet alleen éénjarige en vaste planten, maar ook bollen, rozen en bomen kwamen aan bod.

Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en zij werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd.

www.detuinenindemen.nl

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST